avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratie unica pentru rectificare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratie unica pentru rectificare

Buna ziua,
Am un cotract de inchieriere din august 2018. Am depus anul trecut in termen de 30 de zile de la incheiere declaratia unica cu estimarea venitului din chierie pentru 2018. Chiria este perceputa in euro. Asa ca am estimat un curs si am stabilit suma finala. Se pare ca am pus un curs mai mare decat a fost in realitate. Cum se procedeaza pentru a rectifica suma impozitata? Cum pot sa mi se scada din impozitul estimat pentru 2019?
Depun doua declaratii unice? Una pentru venitul net realizat in 2018 si una pentru venitul estimat 2019?
Va multumesc si astept cu interes!
Ultima modificare: Duminică, 3 Martie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:11, 5 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va redau din normele de aplicare ale art.84 din codul fiscal "În situația în care chiria reprezintă echivalentul în lei al unei valute, venitul brut anual se determină pe baza chiriei lunare evaluate la cursul de schimb al pieței valutare comunicat de Banca Națională a României, valabil pentru ultima zi a fiecărei luni, corespunzător lunilor din perioada de impunere."
Deci oricum trebuie sa depuneti declaratia unica pentru regularizare.
multumesc......regularizarea este pe acelasi formular cu estimarea pe 2019?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, in prima parte care se refera la 2018.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prevederi oug 18/2018 AdrianCr AdrianCr 1. Cum se calculeaza si care este cuntumul taxelor (CAS, CASS si impozit) pentru o chirie de 500E/luna cu destinatie de spatiu locativ? 2.Contractul dintre o ... (vezi toată discuția)
Plata impozit inchiriere locuinta amphora amphora Buna ziua, Am incheiat pe 15 august a.c.un contract de inchiriere locuinta in calitate de proprietar, pe care il voi inregistra la Admin Fin. Intrebare: daca ... (vezi toată discuția)
Restante venituri din chirii, declaratia unica Alex- Alex- Buna ziua, Am un contract de inchiriere intre mine si un SRL, datat din 2018 si care are un termen de 3 ani. Suma chiriei lunara este stabilita in Euro, ... (vezi toată discuția)