avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara!- constructie pe terenul parintilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara!- constructie pe terenul parintilor

As dori sa construiesc o cladire pe terenul parintilor fara act de vanzare cumparare doar prin imparteala verbala ,mentionez ca mai am o sora cum as putea face in cazul unei viitoare neintelegeri sa imi recuperez investitia?va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2018
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:36, 20 Martie 2018
Buna seara,
Va sfatuiesc sa mergeti cu parintii la un notar si sa dea o declaratie la notar ca acea casa este construita doar de dumneavoastra din banii exclusiv ai dumneavoastra.
Daca merge si sora e perfect.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sa parceleze si sa va doneze o bucata de teren. asa construiti si intabulati pe numele dvs si nici nu aveti probleme viitoare.
Alta cale nu vad.. asta cu declaratia dupa ce construiti.. e extrem de riscanta din mai multe puncte de vedere. Si daca apuca sa o dea, va e de folos la proces si va fi proces ca nu o sa aveti acte pe cladire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau act de vinzare-cumparare? dariden dariden Mama mea este proprietara(prin hotarire judecatoreasca)a unor bunuri mobile(o casa,anexe gospodaresti si citeva parcele de pamint.Eu sint alesul(mai am o ... (vezi toată discuția)
Partaj sau ,,iesirea din indiviziune'' axiclau axiclau sunt in indiviziune cu sora si bunica mea ,mi s-a sugeraT sa fac partaj daca vreau sa construiesc si casa sa fie un bun propriu.nu stiu daca partaj sau ... (vezi toată discuția)
Impartire bunuri khristina khristina imi puteti spune si mie raspunsul la o intrebare? parintii mei au 2 apartamente, in unul locuiesc eu (care va fi al meu) si in celalalt stau ei cu sora mea ... (vezi toată discuția)