avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pastrare nume familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pastrare nume familie

Am divortat si am o hotarare definitiva si irevocabila prin care ex-sotul imi lasa dreptul de a-mi pastra numele dobandit prin casatorie. Fostul socru este total impotriva acestui lucru si doreste sa ma dea in judecata. Are sorti de izbanda, imi poate impune sa renunt la numele dobandit prin casatorie?Apreciez foarte mult acest site. Cu multumiri, Cris.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:41, 24 Octombrie 2009
Fostul dvs. socru poate incerca sa va dea in judecata pentru orice:O:D Asta nu inseamna si ca respectivele cereri ii vor fi admise sau ca vor avea vreo repercusiune.
In speta prezentata este vorba de autoritatea de lucru judecat (deocamdata) si de un drept castigat printr- hotarare definitiva si irevocabila. Exista si posibilitatea ca socrul dvs. sa invoce o anume notorietate a numelui sau si anumite actiuni strict denigratoare ale dvs. asupra acestei notorietati pe calea unei actiuni separate. Dar toate acestea trebuie dovedite, iar in situatia respectiva puteti initial invoca exceptiile potrivite situatiei (inadmisibilitatii, lipsei de interes, nelegalitatii etc.)! Pana atunci puteti sta linistita.
Fostul socru poate sa va dea in judecata, insa nu vad sa aiba sorti de izbanda.
Eu zic sa stati linistita....
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume obtinut prin casatorie edyB edyB Buna ziua, Am divortat acum mai mult de 10 ani, iar prin hotararea de divort, am fost de acord ca femeia cu care am fost casatorit, sa pastreze numele meu ... (vezi toată discuția)
Este exceptie de procedura? mscutelnicu mscutelnicu Buna seara! Va supun atentiei urmatoarea speta: in 2007, instanta desface casatoria sotilor M, iar in privinta numelui dispune ca sotia sa revina la cel purtat ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara marianapodaru2009 marianapodaru2009 Buna ziua, Putem sa dam in judecata pe fostul socru, care in baza procurii generale are dreptul de a ridica pensia alimentara a minorului ( avand in vedere ... (vezi toată discuția)