Buna!
As dori sa aflu ce cale legala trebuie urmata in urmatoarea situatie:
Bunica sotului meu are o casa, pe care am dori sa o renovam si sa o folosim noi. Bunica a avut 2 copiii: tatal sotului ( care a decedat) si respectiv matusa sotului, aceasta fiind de acord pe cale amiabila ca noi sa locuim in casa.
Cum putem proceda pe cale legala pentru a trece casa pe numele nostru si cand Este mai usor de facut Asta, cat inca bunica traieste sau dupa moarte, in condiitile in care intervin urmatoarele probleme : casa nu este intabulata pe numele batranei, ea avand doar titlul de proprietate pe numele ei (nu si Al sotului, care e decedat, iar casa Este mostenire de la parintii ei) , datele din cartea funciara nu corespund cu realitatea din teren, de aceea neputandu-se face intabulare fara judecata si schimbarea cartii funciara, despagubirea vecinilor etc.
Este o situatie destul de dificila si am dori solutia cea Mai simpla si rapida din punct de vedere legal, avand in vedere ca celelate parti cu eventual drept de mostenire, matusa si fratele sotului, sunt de actors sa renunte la partea lor.
Va multumesc!
harypetre
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Actele ar trebui facute in timpul vietii bunicii, deoarece este descendenta strabunicilor, iar dansa nu a deschis mostenirea parintilor pentru a face intabulare pe numele dansei,trebuie vazute si actele fata de situatia dificila de care vorbiti!
Multumesc pentru raspuns.
Povestea Este foarte veche, bunicul batranei a impartit terenul pe care il avea in 12 parti, si l-a dat celor trei copii ai lui astfel: 7/12, 2/12 si 3/12. Aceste date apar si pe extrasul de carte funciara, cu toate ca pe titlu de proprietate, bunicii sotului I s-au incredintat 5/12.(aceasta a facut o intelegere cu unchiul ei pentru ai ceda cele 3 parti din mostenire).
In realitate, pe acel teren sunt acum doua constructii, impartite in mod egal (casa bunicii si cea a verisoarei ei, aceasta din urma avand deja casa si terenul intabulat pe 7/12 din suprafata).
Datorita diferentelor din CF si titlu de proprietate nu se poate face intabulare, decat prin modificarea titlului.
Ce altceva s-ar putea face in situatia Asta?