avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... În urma unor probleme (printre care neplata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

În urma unor probleme (printre care neplata salariului) am decis să nu mai continui activitatea la firmă. Mă poate afecta faptul că nu am mai fost la muncă și că nu am semnat decizia nici până azi?

Buna ziua,
Am o nelamurire cu privire la decizia de incetare. Povestea incepe cam asa...neplata la timp plus atitudinea de "eu tai, eu spanzur", "iti dau banii cand vreau eu" si multe alte balarii nefondate.

Ultima picatura a fost in data de 28.02.18 cand au fost date salariile la "toti" angajatii, mai putin eu si inca un coleg, motivul este cel expus mai sus.

Mentionez ca am fost anuntata in scris pe agenda personaluli ca de la 01.03. firma este preluata de o alta firma iar contractul pe nedeterminat este preluat de noua firma pe 3 luni, bun...

Am hotarat ca nu mai este cazul sa accept abuzul care era mentinut si sustinut pe nimic printre care devalorizari si desconsiderari iar pe 4.03 am fost sa inchei socotelile.

Am cerut o explicatie "unde sunt eu acum" daca firma a fost preluata iar eu nu am semnat nimic si nu stiam mai nimic de noile proceduri. Raspunsul a fost ca "sunt pe noua firma" cu contract pe 3 luni(eu nu am vazut/semnat nimic). Din acea data/zi(04.03) eu nu m-am mai dus la munca si...

I-am spus ca nu vreau sa semnez noul contract (care cica era pe e-mail " nu a avut timp sa le printeze")

Am convenit cu o asa persoana ca pe data de 15.03.18 primesc avansul pe care eu nu l-am primit odata cu ceilalti colegi si lichidarea +decizia de incetare. Nimic..cam pe joi 22.03 se presupune ca ar fi ceva..bani


Marea intrebare este, eu trebuie sa declar sau sa depun ceva anume in sensul deciziei?

Pt ca am avut o discutie cu persoana "responasabila" de aceste documente si suna cam asa " dupa ce fac eu ce trebuie imi da si decizia, am intrebat ce anume trebuie sa fac daca dvs. trebuie sa imi dati decizia.. dim moment ce firma a fost preluata..raspuns evaziv.. da ma, da.. te sun joi..

La ce ma pot astepta? Vreau sa fie legal si sa termin odata cu povestea asta si cu astfel de oameni.

Mai precizez ca am fost la ITM, acolo am expus neplata la timp pe toata perioada angajarii + februarie, nesemnarea deciziei de incetare pe motiv ca nu am primit/vazut (si nici nu am inteles de la aceasta persoana pentru ca vorbea evaziv si fara vreo concordanta)

Ma poate afecta faptul ca nu am mai fost la munca si ca nu am semnat decizia nici pana azi? Trebuie sa completez o anume cerere ? Poate firma sa modifice sau sa faca cumva cu decizia aia in asa fel sa fie in defavoarea mea?

Multumesc anticipat!
Cele bune,
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:42, 21 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. sa inteleg ca firma a emis o Decizie de imncetare pe care d-stra nu a-ti vazut-o nicidecum nu a-ti semnat-o. Insa , angajatorul avea obligatia ca in cazul in care refuzati primirea Deciziei sa o comunice prin posta la adresa de domiciliu. Daca nu sunteti de acord cu Decizia , aveti termen legal de 30 de zile sa o contestati in instanta pe conflict de munca , la Tribunalul de care apartineti. In instanta faceti dovada ca nu a-ti primit salariile la timp si solicitati si acest capat de cerere. Pe langa toate acestea angajatorul avea obligatia sa va informeze conform art.17 din codul Muncii, asupra modificarii clauzelor esentiale din contractul de munca iar clauzele esentiale sunt locul si felul muncii . Singura d-stra solutie este de formula contestatie la Tribunal impotriva deciziei .Atentie ...in termen de 30 de zile de la data comunicarii Deciziei. Personal sau prin Posta.
Multumesc!
Asta mi s-a spus, ca figurez pe noua firma de la 01.03.18, dar eu nu am semnat absolut nimic si nu mi-au inaintat nici un fel de act de semnat pentru modifiari. Nu stiu cum au procedat pentru ca raspunsurile dansei erau nesigure si cu schimbari de subiect.

Iar legat de decizie, raspunsul era... o sa-ti dau si decizia.., au trecut 2 saptamani (eu nu m-am mai dus la munca pentru ca eram nevoita sa semnez noul contract (care nu cred ca exista.. inca)) si acum imi spune ca imi da decizia dupa ce fac eu ce trebuie....

Ce ma intereseaza pe mine este daca decizia de incetare a contractului de munca in urma modificarilor si a preluarii de catre noua firma ma poate afecta pentru ca nu mai m-am dus la munca si fara preaviz.

In cazul in care mi-au trimis decizia prin posta, voi lua masurile necesare, multumesc pentru indrumare.
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2018
Nume D., utilizator
Cum s-a preluat vechiul angajator ?
Angajatii care aveau contracte cu firma veche acum au contracte cu noua firma. de la 01.03. Nu inteleg foarte bine intrebarea. Si nici eu nu reusesc sa pun in cuvinte exact cum/ceea ce s-a intamplat pentru ca nu cunosc procedurile aplicate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
a) Ceea ce spuneti dvs este posibil prin doua modalitati :
1. Prin operatiunile de incetarea vechiului c.i.m. si incheierea unuia nou cu noul angajator;

2. Prin transfer, in baza Legii67/2006 . Adica, trecerea din proprietatea cedentului în proprietatea cesionarului a unei întreprinderi, unități sau a unor părți ale acestora, având ca scop continuarea activității principale sau secundare, indiferent dacă urmărește sau nu obținerea unui profit.

b) In prezent,sunteti salariatul noului angajator ?

c) Cred ca ar fi mai bine sa vedeti care au fost demersurile respective si sa reveniti cu detalii .

Alte discuții în legătură

Nu vrea sa imi dea nota de lichidare si adeverinta cu stagiul de plata la cas corinacarstoiu corinacarstoiu Fostul meu angajator refuza sa imi dea nota de lichidare si adeverinta cu stagiul de plata la CAS. Am avut niste probleme cu dumnealui, a depus o plangere ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza sa imi mai plateasca salariul daniel r daniel r Buna ziua, In luna martie 2010 m-am angajat la o firma de constructii. Asa cum este normal am dat angajatorului cartea de munca. De curand am cerut o ... (vezi toată discuția)
Cim nou, demisie morenika morenika buna ziua! ce trebuie sa fac ca sa pot pleca de la firma la care lucrez si in cel mai scurt timp sa semnez un nou CIM. precizez ca maine semnez demisia si as ... (vezi toată discuția)