avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Respingere plata reparării pagubei produse?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Respingere plata reparării pagubei produse?

Am depus o petitie la o functionara de la o institutie publica la care nu am primit răspuns in termen de 30 de zile. Dupa ce au trecut cele 30 de zile, m-am dus din nou la institutia respectiva unde am insistat sa imi raspunda la petitie, insa degeaba..., nu mi s-a răspuns nici in 3 luni de zile.

Intamplator, am relatat cazul unei cunoștiinte, aceasta m-a sfatuit să ma adresez instantei de judecata in temeiul Legii 554/2004 a Contenciosului Administrativ. (Am notat legea pe un biletel).
Ajunsa acasă, am citit legea 554/2004, si m-am apucat să redactez actiunea impotriva institutiei ce nu vroia sa imi raspunda, solicitand ca instanța să oblige institutia sa imi raspunda la petitie.
Eu locuind in zona rurală, acțiunea am depus-o prin posta catre instanta Judecătoriei din zona mea.

Instanța mi-a trimis citatie, m-am prezentat la termenul fixat din citatie, iar acolo mi s-a adus la cunoștința că instanta Judecătoriei nu este instanta competentă spre soluționare a spetei, si va declina catre instanta competenta - Tribunal.

Peste cateva saptamani, mi-a venit citatie de la Tribunal, mi s-a adus la cunostiinta primul termen de judecata si drepturile mele.
Cu o saptamana mai inainte de primul termen de judecata, am depus înscrisuri cu motivele de admitere a acțiunii în care am precizat și o anumită sumă pe care părăta (institutia) să imi plăteasca ca daune morale pentru repararea pagubei cu privire la faptul ca nu mi-a raspuns la petitie conf. art. 8 din legea 554/2004.

Instanța Tribunal a transmis pârâtei solicitarea mea privind suma daunelor morale ce am solicitat-o.

Parata a comunicat instantei următorul răspuns:
Solicitările reclamantei prin care solicita obligarea părătului la plata daunelor morale in vederea repararii pagubei cauzate conf. art. 1 al. 1 coroborât cu art. 8 al. 1 din Legea 554/2004, revenderam ca CEREREA RACLAMANTEI PREZINTA O CERERE DE MODIFICARE A ACȚIUNII.
Conform art. 204 al. 1 din C.P.C, este prevăzut că reclamanta poate solicita modificarea cererii, sub sanctiunea decăderii, doar pana la primul termen la care a fost citata. In prezent, acest termen s-a depășit, si in solicitare, va rugam sa respingeti cererea modifocatoare.
-----------------------------------------------------------------
Ce as putea sa fac si se va intampla?
De fapt, asa cum vedeti, parata pune in vedere instantei Tribunalului că modificarea cererii, trebuia să o fac pana la primul termen la care am fost citata.
Oare la care termen se refera parata?
1) Primul termen de la instanta judecatorie care era instanta necompetenta?
2) Primul termende la instanta tribunal care este instanta competenta.

Va rog sa aveti in vedere că, dupa ce am primit citatia de la tribunal in care mi s-a adus la cunostinta primul termen de judecata, eu cu o saptamana mai inainte de primul termen de judecată, am depus inscrisuri si cererea privind obligarea părătei la plata daunelor morale pentru repararea pagubei.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2018
Narcisa_, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu placere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale se poate cere? _Alin_ _Alin_ Conform Legii Contenciosului Administrativ (Lg 554/2004, art 1), se prevede urmatoarele: (1) Orice persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau ... (vezi toată discuția)
Nelamurire contencios administrativ carlitosbest carlitosbest 1. Daca am facut o cerere de [b]modificare a cererii initiale de chemare in judecata[/b] (procesul actual este in instanta civila) catre contencios ... (vezi toată discuția)
Introducere actiune solicitare daune morale danaa1 danaa1 Daca am avut un proces in contencios administrativ, iar la instanta de contencios administrativ nu am solicitat daune morale de la institutia pârâtă, si am ... (vezi toată discuția)