avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... scrisoare de promisiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

scrisoare de promisiune

Cum nu este posibilă ieşrea din indiviziune la o anumită dată, se poate încheia un document notarial între 2 părţi, care să transfere dreptul de proprietate uneia din părţi, fără ca cealaltă parte să mai fie prezentă la data ieşirii din diviziune?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 14:54, 24 Martie 2018
Dreptul de proprietate se transfera doar dupa iesirea din indiviziune si stabilirea cotelor parti ptr.fiecare coindivizar.
Incercati sa explicati putin mai bine situatia. Cum s-a intrat in starea de indiviziune, respectiv cum s-a dobandit dreptul de proprietate de catre cele doua parti? Este intabulat in cartea funciara dreptul de proprietate asupra bunului?>
Titularul dreptului de proprietate fiind decedat la data introducerii cererii de revendicare a dreptului de proprietate, au fost trecute toate persoanele prezumiv mostenitori.Astfel s-a emis un titlu de proprietate pe numele a 10 mostenitori, fara a se stabili cote, pentru ca nu era dezbatuta succesiunea .Cadastru sigur ca nu este facut .Intrebarea mea este, unul din coproprietari poate incheia un act prin care sa transfere dreptul de proprietate ce ar rezulta ulterior la o eventuala iesire din indiviziune?
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2018
samblaky, utilizator
Nu se poate pana nu se stabilesc cotele si nu iesiti din indiviziune.
Cotele sunt stabilite de codul civil. Daca toti mostenitorii au aceesi calitate fata de defunct, au cote egale, oricum. Pana la iesirea din indiviziune oricare dintre coproprietari poate incheia un act translativ de proprietate in ceea ce priveste cota detinuta in schimb nu poate incheia un act privind o anumita suprafata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren extravilan fara iesire din indiviziune cyan cyan Situatia se prezinta astfel, un teren de 6 ha extravilan cu cadastru, arendasul a cumparat 3 ha de la mostenitorii unui proprietar iar mostenitorii celuilalt ... (vezi toată discuția)
Indiviziune aledical aledical am un teren mostenire si intabulat 4 mostenitori , iesirea din indiviziune se poate face la un notar ? ce acte avem nevoie? 2 din cei patru vor sa isi vinda ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare rddox rddox Exista un text de lege care interzice vanzarea unei cote parte dintr-un imobil aflat in proprietatea a 3 persoane ( frati) , inainte de a initia un proces de ... (vezi toată discuția)