Buna ziua!
Rog frumos sa ma clarificati in privinta unui aspect.
Detin de 2 ani si jumatate apartament achizitionat prin Prima Casa de la dezvoltator imobiliar (bloc nou construit in 2015). De vreo 3 luni, vecinului de sub aparatamentul meu, i se infiltreaza apa pe tavan care provine de la sifonul meu din baie.
Vecinul sustine ca a fost la asigurator (unde are asigurat apartamentul), care au venit si i-au evaluat paguba si vecinul sustine ca eu voi primi avizul de plata.
El zice ca problema fiind in apartamentul meu, eu sunt singurul responsabil sa ma ocup de cheltuieli.
Mentionez ca dezvoltatorul imobiliar nu doreste sa asigure lucrarile deoarce nu mai este responsabil de problemele apartamentelor.
Este corect ca eu sunt singurul care trebuie sa suport cheltuielile reparatiilor?
Pentru ce perioada dezolvatorul imobiliar este obligat de lege sa asigure repararea viicilor ascunse?
Uitati-va cu atentie in contractul de vanzare-cumparare si vedeti care este perioada de garantie a imobilului.
Daca va aflati in aceasta perioada, zic eu, ca bine ar fi sa se implice si as. prop. (doar cu ajutorul) pentru ca din ce ziceti dvs. vecinul este afectat de instalatia proprie.
In alta ordine de idei si vecinul dvs. trebuia sa va instiinteze de aceste aspecte si impreuna sa rezolvati inca din faza incipienta, amiabil reparatia.
Daca dezvoltatorul nu raspunde corect la notificarea scrisa, incercati in justitie. Maine-poimane, o sa mai auziti ca si la alti vecini se intampla nu stiu ce defectiune, ca vecinilor de la ultimul nivel se produc infiltratii de la ploaie / zapada si dom' dezvoltator nu are nicio vina...
Daca factorul generator al inundatiei il repezinta defectiune la sifonul de pardoseala,responsabil exclusiv este proprietarul
Atat timp cat instalatia care genereaza prejudiciul este instalatie parte individuala responsabilitatea revine proprietarului
Daca era vorba despre instalatie parte comuna responsabil era asociatia de proprietari
Garantia este prevazuta in documentele de achizitie apartamente