avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Parteneriat firma cu cetatean israelitean
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Parteneriat firma cu cetatean israelitean

Buna ziua. La inceputul anului 2009 am deschis o firma cu un cetatean israelitean ( 40% eu, 60% el). Pana in prezent nu am avut nicio activitate pe firma.Nimic incasat, nimic platit. S-au depus declaratii la stat dar nu am facut nicio plata catre stat. Eu sunt singurul angajat in firma pe postul de administrator cu salariul minim.
Asociatul meu mai are o firma deschisa in care este unic asociat.
Dupa ce a inselat mai multe persoane in Romania ( a emis cecuri fara acoperire, bani imprumutati si nereturnati-sume destul de mari etc.) a plecat in Israel.
Vreau sa inchid aceasta firma, dar nu pot fara semnatura lui. Pot iesi din firma in situatia in care este acum? Daca da, cum trebuie procedat?
Cel mai recent răspuns: Ana B , utilizator 00:00, 27 Octombrie 2009
Conform art 227 lit e din lege 31/1990

Art. 227. - (1) Societatea se dizolvă prin:
a) trecerea timpului stabilit pentru durata societăţii;
b) imposibilitatea realizării obiectului de activitate al societăţii sau realizarea acestuia;
c) declararea nulităţii societăţii;
d) hotărârea adunării generale;
e) hotărârea tribunalului, la cererea oricărui asociat, pentru motive temeinice, precum neînţelegerile grave dintre asociaţi, care împiedică funcţionarea societăţii;
f) falimentul societăţii;
g) alte cauze prevăzute de lege sau de actul constitutiv al societăţii.
Conform art .227 lit ."e" din legea nr. 31/1990 -rep., printr-o hotarare a tribunalului
"e) hotărârea tribunalului, la cererea oricărui asociat, pentru motive temeinice, precum neînţelegerile grave dintre asociaţi, care împiedică funcţionarea societăţii";
Consultati un avocat.
Succes!
Multumesc pentru raspunsuri! O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie din functia de administrator ghitta ghitta Sunt aministrator(cu drepturi depline) si asociat la o societate.Din pacate nu ne intelegem prea bine cu asociatul,fapt pentru care am propus de mai multe ori ... (vezi toată discuția)
Cedare parti sociale asociatului andu1st andu1st Buna ziua, Sunt asociat intr-un SRL cu 50 % parti sociale , as vrea sa ies din firma si sa cedez partile mele asociatului. Asociatul nu vrea sa preia partile ... (vezi toată discuția)
Procedura de lichidare a unei societati voluntar Alinbv08 Alinbv08 As dori sa stiu si eu minim 4 motive prin care se poate intra in lichidare cu o firma cu actionariat voluntar? (vezi toată discuția)