avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj dupa demisie si apoi concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj dupa demisie si apoi concediere

dupa munca intr-o firma timp de 9 ani, demisia din aceasta firma, angajare dupa o saptamana la alta firma si apoi concediere dupa 2 luni, se poate lua somaj? daca da, ce acte sunt necesare si unde se depun?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:11, 20 Iunie 2011
1. Daca ati fost concediata cu art.65 din Codul muncii puteti beneficia de indemnizatie de somaj daca aveti lucrate 12 luni in ultimele 24 de luni (nu neaparat concomitente si nu neaparat la acelasi angajator).
2. Va adresati AJOFM (Agentia de somaj de care apartineti) cu urmatoarele acte, toate puse intr-un dosar cu sina:
- copie carte de identitate;
- copie certificat casatorie;
- copie certificat nastere;
- copie acte studii/calificare;
- copie dupa carnetul de munca;
- adeverinta medicala, ca sunteti apta de munca (de la medicul de familie);
- certificat fiscal (de la Adm. fiscala de care apartineti);
- adeverinta tip cu salariile pe 12 luni (adeverinta o luati de la AJOFM si o completeaza angajatorul).
va multumesc!
Daca sunt disponibilizata cu voia mea pentru a primi salariul compensatoriu, pot intra totodata in somaj? Multumesc.
Buna ziua,am si eu o intrebare.Daca mi-am dat demisia la o firma si ma angajez la alta firma pot beneficia de somaj?Va multumesc!
moniky a scris:

Buna ziua,am si eu o intrebare.Daca mi-am dat demisia la o firma si ma angajez la alta firma pot beneficia de somaj?Va multumesc!

Beneficiati de somaj numai daca c.i.m. la noul angajator inceteaza din motive neimputabile dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Darea in somaj ContSters138151 ContSters138151 Sunt angajata a unei firme si trebuie sa ma ocup de toate formalitatile pentru a da un angajat in somaj. Va rog ma poate ajuta cineva sa imi spuna care sunt ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa absolvirea facultatii ssu ssu Buna ziua!As avea o nelamurire,daca puteti sa ma ajutati cu informatii,va multumesc. Anul acesta in iunie termin facultatea,in iulie am licenta.Tocmai ... (vezi toată discuția)
Conditii si acte pentru somaj adinacos2000 adinacos2000 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti, daca se poate, ce acte sunt necesare pentru obtinerea indemnizatiei de somaj, dar si care sunt conditiile pentru acesta, ... (vezi toată discuția)