Buna ziua.am si eu o intrebare.de curand am aflat ca sunt insarcinata.momentan nu lucrez.am fost in ccc care s-a terminat in oct-nov 2017 cand a facut copilu 2 ani.as putea sa platesc CAS si cartea de munca si din urma cu cateva luni si pana in momentul cand o sa nasc as putea beneficia de postnatal?astept rasp.multumesc
Am nascut in noiembrie 2015 dar dosarlu l-am bagat prin feb. Ca am luat tot prenatalu de la dr de familie si am terminat prin oct 2017.cu o luna mai devreme decat sa faca copilul 2 ani ca a zis ca luna aia trebuia sa o ia tatal.dar sotul meu nu a lucrat atunci. Si acum cu al 2lea copil tot cam prin noiembrie tre sa nasc
1.Decembrie 2016 - noiembrie 2018 este perioada eligibila pentru CCC2.
Perioada luata in calcul : decembrie 2016 - octombrie2017 (11 luni)
In acest caz, nu veti putea beneficia de indemnizatia pentru CCC2.
2. Plata contributiilor asigurarilor sociale pentru pensie si sanatate nu va ajuta si nici nu este o conditie sine qua non (necesara) pentru a putea beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului.
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
3. Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC , atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile.
Sotul meu a avut timp de 1 an pfa apoi timp de 2 ani srl a lucrat in franta(el era sefu el executa)si-a platit contributiile in tara.din august a venit acasa si timp de vreo 6 luni nu a mai contribuit la srl ca nu a mai lucrat.acum din martie este iar pe srl.ar putea macar el sa ia aia 600 lei stimulentu ala de insertie sau cum.se numeste daca se duce la munca in continuare cand o sa nasc eu?