avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog, un model de actiune in instanta!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog, un model de actiune in instanta!

Speta in sine se refera la: din 3 mostenitori, unul dintre ei nu este de acord cu dezbaterea succesiunii si vreau sa il determin sa o accepte. Ma aflu intr-un impas si de aceea va cer sprijinul in formularea unei actiuni in instanta pentru chemarea in judecata a unei persoane. Va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 15:44, 25 Octombrie 2009
Actiunea trebuie sa privesaca pe toti mostenitori nu numai pe cel care nue ste de acord cu dezbaterea succesiuni. deci formulati o actiune in temeiul art. 728 cod civil chemind in judecata ca piriti toti mostenitori aratind masa bunurilor de impartit, calitatea mostenitorilor si cota lor parte. Solicitati do0vedirea cererii cu acte, martori si interogatirii si expertiza pentru evaluare si lotizare. procesul se poate stinge si printr-o tranzactie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model cerere iesire din indiviziune Andrei Dina Andrei Dina ma poate ajuta cineva cu un model de cerere de chemare in judecata pentru iesire din indiviziune? - succesiune judecatoreasca- (vezi toată discuția)
Succesiune in instanta carmenmariana carmenmariana As vrea sa evit succesiunea in instanta dar nu stiu cum, mostenitorii formeaza doua tabere si nu vorbesc intre ei si as dori un mod de ai anunta ca suntem de ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa parinti divortati tamara_flor47 tamara_flor47 Buna ziua,as dori si eu un raspuns cu privire la dezbaterea unei succesiuni.Parintii mei au divortat acum 23 ani,eu si sora mea ramanand in grija mamei,de a ... (vezi toată discuția)