avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu copil major student
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu copil major student

Cu ce sume de bani trebuie sa contribuie parintii (divortati) la intretinerea copilului lor major care este student in anul II? Ce obligatii le revin acestor parinti, in cazul in care copilul locuieste singur?
Cel mai recent răspuns: AvTudor_com , utilizator 20:59, 21 Martie 2018
Art. 529 NCC

Cuantumul întreţinerii

(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.

(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.

(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.

Trebuie avute in vedere si veniturile copilului, obtinute din alte surse, de ex salariul. Cuantumul intretinerii poate sa fie redus sau obligatia sa dispara daca veniturile sunt suficient de mari.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2018
AvTudor_com, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere cioba mihaela cioba mihaela Buna seara. Imi cer scuze daca s-a mai pus aceasta intrebare si nu am observat. In cazul in care se datoreaza pensie alimentara, iar cel care o plateste are un ... (vezi toată discuția)
Intretinere copil avavi avavi Buna ziua, O cunostinta are o relatie cu un tip, nefiind casatoriti. Din aceasta relatie a rezultat o fetita care e recunoscuta, in sensul ca pe certificatul ... (vezi toată discuția)
Bună seara! se poate deschide acțiune pt pensie alimentara ... FeticCristina FeticCristina Bună seara! Se poate deschide acțiune pt pensie alimentara fara a baga divorț? Va mulțumesc! (vezi toată discuția)