avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot obtine numele de famile al tatalui meu?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot obtine numele de famile al tatalui meu?

Doresc sa obtin numele de familie al tatalui meu,suntem de comun acord amandoi.
Pe certificatul de nastere nu este trecut deloc.
Ulterior parinti mei sau casatorit.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:56, 22 Martie 2018
Buna seara,
tatal trebuie sa va recunoasca si sa stabiliti ca noul nume de familie este al lui.
mergeti la primaria care a emis certificatul de nastere al dumneavoastra si se rezolva.
Daca tatalui ii este greu atunci mergeti la un notariat toti trei, tatal da o declaratie de recunoastere a dumneavoastra, mama ca este deacord ca noul certificat de nastere sa fie pe numele tatalui si apoi se merge de dumneavoastra daca sunteti majora sau cu mama la primaria care v-a emis vechiul certificat de nastere si va emite altul pe numele tatalui si cu numele lui trecut la rubrica tata.
Multumesc frumos
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum cred ca dvs sunteti nascut/a inainte de intrarea in vigoare a noului cod civil, va este aplicabil vechiul cod al familiei , asa ca dupa ce va recunoaste tatal prin declaratie la notar sau la starea civila, va trebui sa se adreseze judecatoriei cu cerere de incuviintare purtare nume, in contradictoriu cu dvs si mama.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume copil după recunoaștere Mindy Mindy Tatăl copilului meu vrea să-l recunoască în certificatul de naștere. Menționez că că în această sunt doar eu trecută. Băiatul are 12 ani. Care ar ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil eva_alexa29 eva_alexa29 Buna ziua, Imi puteti spune, va rog, cum se poate recunoaste un copil cand parintii copilului nenascut inca nu sunt casatoriti si tatal este in strainanate ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil 12 ani CristinaMorosan CristinaMorosan Buna ziua. Am si eu un baiat de 12 ani. Cand s-a nascut copilul nu eram casatorita si tatal lui nu era in tara, asa ca pe certificatul copilului nu este trecut ... (vezi toată discuția)