avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vreau o carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vreau o carte de munca

Firma la care lucrez mi-a facut contract de munca,nu din prima zi dar nici dupa prea mult timp,firma serioasa ,de cateva luni ne-au taiat bonurile de masa,s-au taiat din salarii,in fine,ca peste tot,taci ca sa iti tii locul de munca,acum eu nu am avut carte de munca,numai contracte,unele le-am pierdut,altele le-am aruncat,in fine cum pot face rost de carte de munca,care sunt criteriile,firma sau eu trebuie sa cumpar carte de munca?lucrez in Bucuresti,de unde se poate face rost,ce trebuie facut pentru procurare?Va rog ajutati-ma.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:12, 30 Octombrie 2009
multumesc frumos,

Banuiesc ca trebuie sa mi se dea o hartie la mana de la ITM in care sa se precizeze ca intr-adevar nu am mai lucrat in alta parte cu carte de munca. (pe cuvant nu sunt crezuta).

In Contract nu se precizeaza daca exista o carte de munca sau urmeaza sa se faca una.
Sincer nu vi se da de la ITM o hartie/ adeverinta ca nu aveti carnet de munca, ci la incheirea CIM trebuia sa vi se solicite de catre angajator o declaratie pe proprie raspundere ca nu vi s-a intocmit carnet de munca.
Daca ati lucrat anterior ar trebui sa detineti o adeverinta de vechime inregistrata la ITM, care are aceeasi valoare ca si carnetul de munca (atesta vechimea in munca).
Daca chiar doriti acest carnet de munca rugati angajatorul sa faca o cerere de solicitare carnet de munca pe care o vizeaza la ITM si apoi poate cumpara pt 5 lei un carnet de munca de la Directia de munca.......
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2009
titiana, utilizator
Daca citeati un pic mai sus, am scris ca puteti merge la Casa de Pensii, cereti o adeverinta cu stagiul de cotizare si in aceasta aveti trecuti toti angajatorii dvs. de la 01.04.2001 si pana in prezent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut carte de munca roxiana24 roxiana24 Buna seara. Ma confrunt cu o problema pe care nu prea stiu cum sa o rezolv. de o luna m-am angajat la o firma, tot acum o luna am dus si actele necesare ... (vezi toată discuția)
Contract de munca / carte de munca Eduardd Eduardd Buna ziua, Am o mica nelamurire in printa celor doua, mai multe cunostiinte spun ca ar trebui sa am carte de munca unde lucrez pentru ca este mult mai bine. ... (vezi toată discuția)
Drepturi din salariu geanyna2 geanyna2 buna ziua lucrez intr-un salon de coafura cu contract de 4 ore pe zi si sunt platita la procent din incasari. Intrebarile mele sunt urmatoarele: 1.cum pot ... (vezi toată discuția)