Buna ziua.
Sunt chemat ca martor intr-un proces civil dintre firma unde lucrez care a dat in judecata alta firma pentru un eveniment petrecut in februarie 2016, firma noastra nefiind de acord cu daunele cerute de cealalta firma, a fost o paguba destul de mare din ambele parti.
Locuiesc in Timisoara, sunt chemat la proces in Brasov in 24 aprilie, am rata la banca pentru locuinta, pensie alimentara fiind divortat, vor fi si cheltuieli de paste (cadou copil, am comandat cateva piese de mobilier necesare in casa care trebuie si ele platite), salarul in 18 ale lunii iar avansul in 30 ale lunii, va fi o perioada mai “neagra” in intervalul asta din punct de vedere financiar, exact drumul la Brasov imi lipsea!
Intrebari:
-proces civil, se poate schimba incadrarea din martor in invinuit? evenimentul nu s-a intamplat din cauza mea, sunt de alta specialitate decat persoanele implicate;
-pot inainta o adresa catre judecatoria Brasov in care sa-mi exprim disponibilitatea de-a ma prezenta conform citatiei insa nu am resursele financiare acum, pentru prezentare? cu anexarea adresei prin care cer firmei care m-a citat sa-mi plateasca anticipat cheltuielile? (evident ca voi documenta firmei care a facut citatia banii trimisi in avans pe baza de documente justificative, cheltuieli aratate mai sus)
-de asemenea, fiind process civil, pot solicita firmei care m-a citat ca martor sa-mi plateasca anticipat cheltuielile de deplasare (motorina la masina), cazare o noapte in Brasov (unitate de 3 stele, conditii decente nu lux) in caz contrar nu ma pot prezenta insa e interesul lor?
-daca nu ma prezint, din cauzele aratate mai sus, sunt susceptibil de amenda sau ramane la latitudinea judecatorului?
Multumesc anticipat si scuze daca a fost cam lunga interpelarea.
PS: situatia cu prezentarea documentelor justificative instantei dupa ce sunt audiat, trecerea acestora in decizia finala cu cine e vinovat sau nu privind cheltuielile de judecata, nu face obiectul intrebariilor de mai sus. cel putin am mai prins si eu cateva idei din raspunsurile persoanelor abilitate de pe site.
Cel mai recent răspuns:
claudiu_2014 , utilizator
18:12, 22 Martie 2018