avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cheltuieli de judecata

Buna seara,va rog sa imi spuneti unde se platesc cheltuielile de judecata,si care ar fi termenul ca sentinta definitiva s-a dat pe 28 ianuarie 2008?As putea suporta repercusiunidaca am intarziat cu plata lor?Precizez canu am de platit nimic la reclamant si sentinta a fost 1 an cu suspendare.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 14:40, 26 Octombrie 2009
Cheltuielile judiciare catre stat le puteti plati la Circumscriptia Financiara la care sunteti arondat teritorial.
Intarzierea platii acestora poate aduce penalitati de intarziere.
Ultima modificare: Duminică, 25 Octombrie 2009
Radu Gabrian, Mediator
1-Cheltuielile de judecata se pot achita ,fie la autoritatea fiscala locala fie ,puteti sa va interesati la biroul executari penale din cadrul instantei care a dispus hotararea.
2-Fata de "vechimea"de neplata, autoritatea fiscala respectand si aplicand unitar prevederile in vigoare,care nu prevad exceptii sau derogari in cazul dvs,va calcula si va aplica penalitatile legale
In cadrul unora dintre birourile circumscriptiilor financiare, pentru plata cheltuielilor de judecata, se solicita si o copie a hotararii judecatoresti cu motivarea ca numai din acea copie pot fi extrase corect numarul hotararii, numele partii, etc.
Ar fi bine sa aveti in vedere si acest aspect si pe langa documentul de identitate sa aveti si o copie a hotararii.
Eu va recomand sa va adresati Biroului de executari penale al instantei care a pronuntat hotararea de fond. Acestia va vor indruma. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli judiciare catre stat ariciu453 ariciu453 Buna ziua, sunt parte civila intr-un dosar penal si dupa ce s-a pronuntat hotararea instantei de fond, am facut recurs care a fost respins de catre CAB si sunt ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata aadynna aadynna unde se platesc cheltuielile de judecata stabilite printr-o hatarare in penal? (vezi toată discuția)
Birou executări silite costel5 costel5 Dacă am un titlu executoriu unde este de recomandat sa merg? La biroul executări silite din judecătorie sau la orice executor judecătoresc ce au birouri ... (vezi toată discuția)