Buna seara,va rog sa imi spuneti unde se platesc cheltuielile de judecata,si care ar fi termenul ca sentinta definitiva s-a dat pe 28 ianuarie 2008?As putea suporta repercusiunidaca am intarziat cu plata lor?Precizez canu am de platit nimic la reclamant si sentinta a fost 1 an cu suspendare.Va multumesc.
Cheltuielile judiciare catre stat le puteti plati la Circumscriptia Financiara la care sunteti arondat teritorial.
Intarzierea platii acestora poate aduce penalitati de intarziere.
1-Cheltuielile de judecata se pot achita ,fie la autoritatea fiscala locala fie ,puteti sa va interesati la biroul executari penale din cadrul instantei care a dispus hotararea.
2-Fata de "vechimea"de neplata, autoritatea fiscala respectand si aplicand unitar prevederile in vigoare,care nu prevad exceptii sau derogari in cazul dvs,va calcula si va aplica penalitatile legale
In cadrul unora dintre birourile circumscriptiilor financiare, pentru plata cheltuielilor de judecata, se solicita si o copie a hotararii judecatoresti cu motivarea ca numai din acea copie pot fi extrase corect numarul hotararii, numele partii, etc.
Ar fi bine sa aveti in vedere si acest aspect si pe langa documentul de identitate sa aveti si o copie a hotararii.