avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DONATIE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DONATIE

Buna ziua,

Fiul nostru doreste sa ne doneze un apartament,se poate sau doar de la parinti la copii? In cazul in care e posibil care e momentul in care noi devenim proprietari? Donatia se poate ataca?

Va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2018
TEODORA MARTIS, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Donatia se poate face "in ambele directii", iar la modul general vorbind, este actul care poate fi atacat. Evident ca trebuiesc indeplinite anumite conditii pentru contestarea valabilitatii actului donatie...
de ce ar face asta, are creditori ?
Nu are creditori, apartamentul e platit integral, dar pleaca din tara. Daca ni-l doneaza noi devenim propritari, nu?
Da, deveniti proprietari.
Donatia este supusa reductiunii daca fiul nu mai detine alte bunuri si doar la cererea mostenitorilor rezervatari(copii, nepoti stranepoti ai fiului) si de sotia acestuia.
Multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie imobil intre frati george_gg george_gg Buna ziua, In primul rand imi cer scuze daca intrebarea mea se mai repata, din ce am citit nu am gasit o speta la fel. Acum un an am cumparat un ... (vezi toată discuția)
Donatie apartament CristianC2010 CristianC2010 In afara de parinti / sot / copii cine mai poate ataca actul de donatie? Multumesc. (vezi toată discuția)
In ce masura poate fi atacat actul de donatie ccrys ccrys Buna ziua, Parintii mei vor sa imi faca mie si sotiei act de donatie pt apartament. Eu am frate care nu este interesat de acest apartament si va da o ... (vezi toată discuția)