Buna ziua,
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea speta: In 1995 a decedat X (barbat). Pe numele lui exista un titlu de proprietate pentru o casa + teren. Acest titlu de proprietate a fost emis in perioada in care el era casatorit deja, banuiesc ca acea proprietate era a lui de dinainte de casatorie, altfel nu-mi explic de ce s-a emis doar pe numele lui, nu si al sotiei. Asadar, la data decesul lui, in viata erau sotia sa si cei 2 copii, un baiat si o fata, sa le zicem B si F. In 2010 a decedat B, in urma lui ramanand singurul sau copil, sa-i spunem N. In 2013 a decedat si sotia lui X. Practic, in viata sunt acum F si N, F fiind matusa lui N. Nu s-a facut succesiunea nici dupa X, nici dupa B pana in acest moment. Se doreste acum dezbaterea mostenirii insa nu ne este clar care sunt cotele de mostenire la care au dreptul F si N din proprietatile de pe titlul de proprietate al lui X. Multumim mult.
Buna ziua,
Se va dezbate succesiunea de pe urma lui X si Y (batranii) impartindu-se masa succesorala in 2 parti egale (titlul de propriuetate se emitea doar pe numele capului de rol0l nu pe al ambilor soti) pentru B si F.
In locul lui B vin, prin reprezentare, copii lui.
Succesiunea de pe B se dezbate intre copii lui si, eventual sotie supravietuitoare.
La data decesului sau, B era divortat de sotie, de aceea nu am luat-o in calcul. B are un singur copil, pe N. Iddea e ca B a decedat inaintea mamei sale, adica a lui Y, cum ati numit-o dvs. Si in aceste conditii se face succesiunea intai dupa X si Y si apoi dupa B? Care ar fi cotele finale de mostenire ale lui N si F, dupa ce se fac toate succesiunile?Dupa parerea mea ar fi 50%- 50%, insa nu sunt sigura....
Succesiune teren
bloc3c
1.Tata a decedat in 2005.
2. A avut act de proprietate pentru un teren de 5ha (impreuna cu un frate si el decedat dupa obtinerea acestui titlu de ... (vezi toată discuția)