Am depus la judecatoria Calarasi o cerere de chemare in judecata a angajatorului, avand ca obiect drepturi banesti restante pe parcursul a 8 luni de zile. Un fost coleg de munca a depus la aceiasi judecatorie o cerere de chemare in judecata a angajatorului avand acelasi obiect. In ambele dosare, ne-am propus ca martori unul celuilalt, iar paratul a cerut instantei respingerea probei cu martor in temeiul art 315 alin 3 "cei aflaţi în duşmănie sau în legături de interese cu vreuna dintre părţi". Ce alta posibilitate as avea, avand in vedere ca la punctul de lucru unde am desfasurat activitatea am fost doar noi doi, si amandoi avand aceiasi situatie, doar functii diferite?
Buna ziua,
Avocatul dumneavoastra nu a ridicat aceasta problema?
Ridicati aceasta problema privind imposibilitatea audierii altor persoane care sa cunoasca situatia.
Solicitati ca angajatorul sa prezinte probe care sa ateste plata drepturilor banesti.
Invocati prevederile art. 272 Codul Muncii care spune:
Art. 272. [sarcina probei]
Sarcina probei în conflictele de muncă revine angajatorului, acesta fiind obligat să depună dovezile în apărarea sa până la prima zi de înfăţişare.