Buna ziua,
In sept 2017 a aparut Decizia ICCJ 11/2017; la modul cum e formulata tot nu prea se intelege pana la urma daca politia locala poate amenda soferii.
Acum patania mea: politistul ma someaza sa ma legitimez cand ma apropii de masina. Masina nu era parcata in loc interzis. M-am conformat stiind ca am obligatia de a ma legitima. Imi ia buletinul, se duce la masina si vine cu PV de amenda pe motiv ca am parcat ilegal. Protestez si mi se spune "nu ma intereseaza ce crezi dumneata. Veti primi amenda prin posta"
Acum ce sa mai zic? Ma astept la o amenda prin posta. Fireste ca va gasi un boschetar pe post de martor. Intrebare: care este calea de aparare impotriva acestui abuz? De cand un golanas cu bacalaureat luat a 4-a oara (exagerez fireste) poate aprecia legalitatea actiunii mele in materie de Cod Rutier?
Cum sa procedez ca sa si castig, avand in vedere ca in general se judeca cu picioarele.
Multumesc.
Daca apreciati ca aspectele constatate si consemnate de agentul de politie nu releva realitatea aveti dreptul prevazut si garantat de Legea Fundamentala de acces neingradit la justitie
Puteti promova plangere contraventionala in instanta in termen de 15 zile de la comunicarea PV la judecatoria teritoriala
Da, apelul la instanta e un raspuns universal pentru orice...pentru asta nu avem nevoie, fara suprare, de un forum de discutii. Intrebarea era una mai la obiect, de aceea am facut referire la hotararea ICCJ. Cum interpretati ultima fraza din decizie? Politia locala nu are dreptul sa amendeze in trafic (pe Cod Rutier) sau are voie? E limitata decizia doar la amendarea proprietarului sau nu?