avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensie VE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensie VE

Sotul meu a decedat în urma cu 10 ani si era pensionar.Am fost casatoriti peste 30 de ani.Acum am 61 de ani și un stagiu neîntrerupt de cotizare de 35 ani 2 luni și 7zile.Am ieșit la pensie pe caz de boală după un an de șomaj. Acum am pensie normala de 748 lei.Dacă pensia de urmaș ar fi mai mare mai pot solicita acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:12, 24 Martie 2018
Potrivit art.92 din Legea 263/2010, copiii și soțul supraviețuitor care au dreptul la o pensie proprie și îndeplinesc condițiile prevăzute de lege pentru obținerea pensiei de urmaș după susținătorul decedat pot opta pentru cea mai avantajoasă pensie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas sau pensie de boala? cristivifor cristivifor Buna ziua!Am pensie de invaliditate gradul 2 din 2004,varsta de 58 de ani,stagiu de cotizare de 23 ani si 7 luni.Sotul a decedat in 2003,fiind atunci ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmas relyrely2010 relyrely2010 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Sotul meu a fost pensionar MAPN si a decedat in aprilie 2013.Pana acum nu am facut succesiunea,si ... (vezi toată discuția)
Pensie proprie si pensie de urmas ioanaina ioanaina Buna ziua, as dori sa ma ajutati in urmatoarea chestiune, daca se poate: - mama mea nascuta in noiembrie 1955 urmeaza sa se pensioneze in acest an, dupa un ... (vezi toată discuția)