avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din diviziune dupa mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din diviziune dupa mostenire

In urma unei mosteniri, am primit o cota parte din niste imobile, o masina si o suma de bani. Acum familia ma preseaza pentru a face iesirea din diviziune pentru imobile dar vor ca masina si bani sa faca parte din aceasta iesire din diviziune.

Intrebarea mea este daca odata primita masina si bani, masina fiind pe numele meu iar bani fiind cheltuiti, mai pot fi penalizata la iesirea din diviziune, in sensul ca pot primi o parte mai mica din imobile din cauza ca am primit masina si bani la mostenire.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:19, 25 Martie 2018
Buna seara,
Ce scria in certificatul de mostenitor cu privire la acea masina si la acei bani?
Daca erau bunuri comune e normal sa dati cotele asa cum sunt trecute in certificat, si celorlalti.
Va vor da in judecata si vor la o cota mai mare din imobil ca sa acopere pierderile.
pai in certificat masina exista, la fel si bani, numai ca masina a fost pusa pe numele meu ulterior. Deci doar la imobile sunt copropietar, intrebarea era de ce trebuie sa mai impart si masina daca ea este deja pe numele meu, la fel si bani ...
Pentru ca masina este doar inmatriculata pe numele dvs din simpla ratiune ca cei de la politie nu pot inmatricula o masina pe numele mai multor persoane. Coproprietari sunteti cei din actul de proprietate, deci din certificatul de mostenitor. Partajul voluntar se realizeaza numai daca toti coproprietarii se inteleg cum sa imparta bunul, in alte cazuri trebuie facut partajul in instanta.
Daca sunt inca bunuri comune (masina si banii) firesc ele vor intra la partaj. Si pt ca nu mai exista se vor aduce ca si valoare ipotetica la partaj, se va calcula valoarea masei succesorale (incluzand valoarea anterioara) si se vor imparti conform cotelor.

Daca ele sunt ale dvs proprii prin vointa celorlalti mostenitori sau a defunctului, nu vor intra la partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru iesire din indiviziune VONPAUL006 VONPAUL006 Sintem trei coproprietari ai unui imobil. Deoarece nu s a ajuns la o intelegere, unul din coproprietari vrea sa deschida actiune de iesire ... (vezi toată discuția)
Dilema certificat de mostenitor Manuela Dumitru Manuela Dumitru Sunt mostenitoarea, in cota de 1/6 a unui imobil ( teren + constructie), prin certificat de mostenitor .../2014. Notarul care mi-a emis certificatul de ... (vezi toată discuția)
Diviziune calibra_1984 calibra_1984 se poate face diviziunea sau succesiunea daca unul din proprietari este in viata? precizez ca bunica mea vrea sa lase averea doar unchiului meu.bunica are 2 ... (vezi toată discuția)