avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacerea CIM în cadrul concedierii colective: am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacerea CIM în cadrul concedierii colective: am semnat notificarea de preaviz la 5 zile după ce au primit-o colegii mei deoarece mă aflam în concediu de odihnă, și au mai fost și alte lucruri neclare. Vă rog să-mi spuneți dacă s-a procedat corect

În cadrul concedierii colective, am semnat notificarea de preaviz cu 5 zile după ce au primit-o toți colegii mei deoarece mă aflam în concediu de odihnă. Societatea a câștigat prin licitație, pentru aceleași posturi, alt contract. Colegilor mei li s-a desfăcut contractul de munca intr-o zi iar în cealaltă zi au primit contracte noi de munca pe perioadă determinată deși, fuseseră angajați permanenti. Mi-e mi-au trimis o decizie de încetare a activității în care scria că cele 20 zile de preaviz s-au scurs însă în realitate trecuse doar 15 zile. Nu am semnat-o pentru că am vrut să clarific cu ei situația însă mi-au spus că îmi vor trimite o nouă decizie cu prelungirea preavizului. Consecința a fost că a doua zi s-a dat o testare și altcineva s-a angajat pentru locul meu de muncă. Explicația pe care a primit-o șeful meu direct a fost că eu nu pot figura pe doua contracte prin urmare, pentru celelalte 5 zile ramase de preaviz, am fost mutată în alt birou iar la finalul celor 5 zile voi pleca în șomaj. Va rog sa-mi spuneți dacă, in cazul meu, s-a procedat corect. Va mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:48, 24 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu s-a procedat corect ...

1. CO de odihna nu prelungeste durata preavizului .

2. Dupa o concediere individuala, angajatorul poate face din nou angajari fara a avea vreo anumita restrictie prevazuta de lege.
Probleme se ridica in situatia in care desfiinţarea postului este urmata la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post, deoarece in acest caz este vorba despre o concediere care nu se se întemeiaza pe o cauza reala şi serioasa, aceasta fiind fictiva.

3. Puteti sa va depuneti actele pentru somaj, dar in acelsai timp sa contestati si decizia de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,am fost trimisa in somaj prin desfiintarea postului ... Vi i Vi i Buna ziua,am fost trimisa in somaj prin desfiintarea postului individual!Mentionez ca eram doua angajate,cealalta neavind drept la somaj(lucra de 2 luni) iar ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului,concedierea lory98 lory98 Sunt chemata la servici pentru a-mi semna demisia din partea angajatorului pe motiv ca se desfiinteaza postul.Momentan sunt in concediu de odihna trimisa ... (vezi toată discuția)
Concediere angajat ncris78 ncris78 O societate vrea sa concedieze un angajat ce lucreaza cu jumatate de norma. Acesta este momentan in concediu de odihna. Ce demersuri trebuia sa faca ... (vezi toată discuția)