avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... E atacabil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

E atacabil?

Așa , revin cu întrebarea. Soțul meu ne-a făcut un testament mie că soție legitimă și copilului meu avut dintr-o căsătorie anterioară un testament că ne lasă apartamentul in cazul decesului lui. Specific că părinții lui sunt decedați, nu are copiii . Poate fi atacată acest testament de rude?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 05:43, 25 Martie 2018
Buna seara,
Nu!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu prea văd de către cine.
Rezervatari sunt: descendenții (n-are), părinții (n-are) și soțul supraviețuitor
Iar alte rude ar putea obține ceva doar dacă ar dovedi lipsa de discernământ a testatorului sau alte motive de nulitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de deces - constatator AndreiCristian AndreiCristian Buna ziua, Am o situatie cam aiurea... Un cunoscut a decedat in Ungaria (in spital), si a facut testament scris (fara notar) ca doreste sa imi lase mie tot ... (vezi toată discuția)
Testament / mostenire elga50 elga50 Speta este urmatoarea: - EL a fost fiul unei proprietare din blocul meu; - mama lui a decedat in urma cu cca 10 ani, fara ca intre timp acesta sa fi facut ... (vezi toată discuția)
Mostenire Dahrma Dahrma 2 persoane,care nu sunt rude,doresc sa lase mostenire o casa,copilului meu de 6 luni...se poate?multumesc (vezi toată discuția)