avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... MANAGER
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

MANAGER

un manager demis din functie m_ai poate candida pt . acelasi post din care a fost demis
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:24, 26 Octombrie 2009
Depinde de baza legala care a condus la actul de demitere,difera distinct consecintele si implicatiile legale ale demiterii ,in urma unor fapte aflate sub incidenta legii speciale sau a celei penale,sau demisie din motive personale ,sau care nu au conotatie ca si infractiune
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2009
ynocentta, utilizator
din motive personale!!
Eu cred ca mai poate candida la concurs, dar numai daca desfacerea CIM ori a contractului de management nu a fost realizata ca urmare a culpei managerului, ci ca urmare a vointeti unilaterale a acestuia din urma.
Persoana eventual pretendenta la aspiratia si functia de MANAGER ,pote sa isi faca probleme referitoare la dreptul de a accede la respectiva calitate ,numai in situatia in care demisia se datoreaze unor culpe profesionale sau este impusa datorita incalcarii unor prevederi in vigoare.
Altfel demisia din motive strict personale nu reprezinta cauza de inadmisibilitate la respectiva responsabilitate,atata timp cat exista criteriul profesional mai presus.

NU EXISTA demisie "ce se datoreaza unei culpe profesionale sau impusa datorita incalcarii unor prevederi in vigoare.", pentru asta exista concediere ....

conf ART. 79 (1)
Prin demisie se înţelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunica angajatorului încetarea contractului individual de munca, după împlinirea unui termen de preaviz.

nu exista nici concediere "'din motive personale"( sticto sensu)

prin urmare, aveti dreptul sa participati la un nou concurs...nimeni nu vi-l interzice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie sau demitere? Liadoma Liadoma In speranta ca ma veti putea ajuta, va expun succint problema mea. Sunt profesor si detin temporar (de la 1 sept.- inceputul de an scolar pentru cadrele ... (vezi toată discuția)
Reintegrare in munca si demisie ulterioara Antimis Antimis Am fost demis [u]nemotivat,[/u] pe criteriul necorespondentei profesionale (art. 61 alin. d) din Codul Muncii). Contractul Individual de Munca a incetat pe 15 ... (vezi toată discuția)
Stimulent pentru cresterea copilului ma pot da afara de la munca Elenaelena. Elenaelena. Buna ziua as vrea sa stiu daca pot fi concediat de la locul de munca daca iau stimulent pentru cresterea copilului (vezi toată discuția)