avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Admitera la serviciu din C.O.
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Admitera la serviciu din C.O.

Din punct de vedere legal este corect sa fiu chemat la serviciu pentru o zi sau mai multe, fiind în concediu de odihna, fara un document scris? In cazul in care se întîmpla un accident rutier în timpul deplasării la serviciu sau accident de munca, cum va fi justificat de angajator in acest caz? Este un aspect care se practica la firma unde lucrez.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:49, 26 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mod normal rechemarea din concediul de odihna se face pentru cazuri speciale, situatii de forta majora, pericol iminent de catastrofa, etc. Oricum emiterea unui document de rechemare este obligatorie. In cazul unui accident in situatiile prezentate de dvs., raspunderea poate reveni salariatului, care nu va putea justifica prezenta si activitatea la locul de munca, in timpul concediului de odihna.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca se inregistreaza un eveniment/ AM de traseu respectiv un eveniment/ AM la locul de munca/ postul de lucru si nu exista un document scris pentru rechemarea dvs. din CO (pentru perioada/ data ...., in intervaslul de timp ...), nu se va putea efectua cercetarea ca AM si dosarul de cercetare nu va fi avizat de catre ITM.
Solicitati angajatorului sa emita document scris, cu nr. de inregistrare/ data daca va recheama din CO.
In anumite conditii, revenirea la serviciu poate fi posibila numai in urma unei instruiri periodice in domeniul ssm cu consemnare in fisa individuala de instruire, document obligatoriu de avut in vedere in cazul efectuarii unei cercetari a unui eventual eveniment produs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În timpul concediului de odihnă mi-am sucit glezna și nu mai ... mitabiciclista mitabiciclista În timpul concediului de odihnă mi-am sucit glezna și nu mai puteam sa pun piciorul în pământ și sa calc.De la urgență camera de garda am primit 5 ... (vezi toată discuția)
Declarația de traseu: ce ar trebui să conțină în cazul angajaților unei firme care nu desfășoară activități la sediu și nu are nici punct de lucru? Dana Gelea Dana Gelea Buna ziua, As vrea sa aflu si parerea dumnevoastra in ceea ce priveste declaratia de traseu. Se ia o firma ce nu desfasoara activitati la sediul social si ... (vezi toată discuția)
Accident la locul de munca Olesea2018 Olesea2018 In timp ce plecam seara de la locul de munca (lucrez educatoare la gradinitza) am lunecat pe ghetushul de pe teritoriu si miam fracturat miina la cot avind ... (vezi toată discuția)