avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot sa mai beneficiez de pensie alimentara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot sa mai beneficiez de pensie alimentara?

Buna ziua. Eu am 23 de ani si nu am fost recunoscut la nastere si as vrea sa il dau in judecata pe tatal meu pt a face testul de paternitate si pt a beneficia de pensie alimentara pana la 18 ani cand am terminat liceul. Mai este posibil sa beneficiez de pensie alimentara dacă se dovedeste ca el este tatal?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:15, 26 Martie 2018
Pensia alimentara este datorata copilului care a implinit varsta de 18 ani doar daca se afla in continuarea studiilor si doar pana la varsta de 26 ani. Se poate cere din urma doar pentru cei trei ani anteriori anteriori actiunii in instanta.
Chiar daca veti face testul ADN sau va face declaratie de recunoastere, devenind astfel in acte tatal tau, nu vei putea beneficia de intretinere pt trecut. Poate doar pt prezent, pana la implinirea a 26 de ani, daca mai continui studiile.

Singurul beneficiu de a fi tatal tau este dreptul legal la mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate va rog din suflet ajutati-ma cu un sfat d-alex d-alex Buna ziua! Am inteles ca tatal unui copil din afara casatoriei poate fi obligat in instanta sa recunoasca copilul doar daca actiunea a fost depusa pana la ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Raluca72 Raluca72 Buna seara. Tatal meu nu m-a recunoscut la nastere si nu mi-a platit pensia alimentara deloc. Il pot da in judecata daca acum nu mai sunt minor si daca nu sunt ... (vezi toată discuția)