avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Protecția muncii
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Protecția muncii

Bună ziua! Sunt proaspăt înființat al unui PFA. Coafura și activități de infrumusetare. Cod 9602. Sunt singur. Și patron și muncitor. Întrebări. :
1. Trebuie să am protecția muncii efectuată? Cum? Și de cine?
2. Trebuie să am contract cu o firma de service de unde am cumpărat casa de marcat? Obligatoriu? Casa de marcat este înregistrată.
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:24, 27 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa va autoinstruiti cu Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, Ordin MSP nr. 119/ 2014 Norme generale de igiena si sanatate publica, Ordin MSP nr. 1136 din 27 iunie 2007 privind aprobarea Normelor de igienă pentru cabinetele de înfrumuseţare corporală.
Ceea ce este mai important sa respectati prevederile care va afecteaza pentru a nu risc amenzi contraventionale usturatoare primite de la inspectorii DJSP si/ sau inspectorii ITM.
Furnizorul casei de marcaj electronice, fiscale trebuie sa va asigure si service-ul prin contractul pe care il incheiati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare salon MariusA_BMC MariusA_BMC Buna ziua, sunt persoana fizica, detin un spatiu si vreau sa fac acolo un salon pentru coafura si manichiura. Ce trebuie facut, care sunt ... (vezi toată discuția)
Lucrator desemnat ssm si inspector resurse umane - cumul functii in aceeasi firma anafanaf anafanaf Buna ziua, La acelasi angajator se poate face un cumula functiile de inspector SSM- lucrator desemnat si inspector RU? EX: functia de baza Inspector SSM + ... (vezi toată discuția)
Obligatia firmei in cazul unei boli contagioase CHMarius CHMarius Buna ziua, Un coleg de servici a fost internat recent pentru ca scuipa sange si a fost depistat cu TBC. Firma la care lucrez omite subiectul..ei zic ca nu ... (vezi toată discuția)