avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cesiune creanța
Discuție deschisă în Executare silită

Cesiune creanța

Dacă nu mi-a fost notificata cesiunea de creanța se anulează executarea silită in cadrul contestatieila executare ?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:27, 27 Martie 2018
NU
Nu. Dar daca este vorba de un credit vechi puteti invoca prescriptia.
Daca nu v-a fost notificata cesiunea de creanta, atunci cesiunea nu produce efecte fata de dvs (in calitate de debitor cedat) si da, in principiu, se poate dispune anularea actelor de executare silita.
In practica, instantele nu prea admit contestatiile la executare doar din aceasta cauza. Cel putin asta am observat in spetele asemanatoare.
Pai cine a spus "doar din aceasta cauza"? Am spus doar ca, "da, in principiu, se poate dispune ..." si nu ca "se anulează executarea" (asa cum a scris userul).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare poprire vs contract de cesiune creanță anterior acceptat ContSters162505 ContSters162505 Firma X a acceptat în calitate de debitor cedat prin contractul de cesiune de creanță să plătească datoria pe care o avea către firma Y = cedent, firmei ... (vezi toată discuția)
Executare silita - cerere de revizuire pauldany pauldany Buna ziua , Caut un avocat din Bucuresti specializat in executare silita pentru a efectua o cerere de revizuire a unei hotarari data in apel in legatura ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta Societatea X incheie un contract comercial de vanzare- cumparare cu societatea Y. Raporturile comerciale dintre cele 2 sunt variate, ajungandu-se si la plata ... (vezi toată discuția)