In anul 2014 sotul meu si-a achizitionat un teren de constructie. Tot in acest an a scos o autorizatie de constructie casa si am inceput sa construim. In anul 2015 ne-am casatorit. In anul 2016 sa nascut fiul nostru.Si anul acesta, in 2018 am terminat constructia. Ce drepturi am asupra acestui imobil? Dat fiind faptul ca el si-a scos autorizatia de constructie in anul 2014 si dat fiind faptul ca terenul este pe numele lui. Va multumesc.
Daca procesul verbal de receptie finala a fost emis anul acesta inseamna ca investitiile facute in casa in 2015,2016, 2017 si 2018 (daca exista) au fost facute din sume de bani ce reprezinta un bun comun, dobandit in timpul casatoriei. In cazul divortului aveti un drept de creanta prin care va puteti recupera sumele de bani care reprezinta contributia dvs la dobandirea (construirea) casei. In mod normal, cota se prezuma a fi 1/2 pentru fiecare sot (din investitia efectuata in timpul casatoriei. Oricare dintre soti poate rasturna aceasta prezumtie prin probe.
Cum adica incepand cu anul 2015 este bun comun? Devine bun comun asa prin simplul fapt al incheierii casatoriei desi autorizatia de construire este emisa pe numele unei persoane necasatorite?
Intabulare casa
camelia_b
Buna,
Vreau sa stiu ce solutie exista ca atunci cand vom intabula casa construita de mine si sotul meu, pe actul de proprietate sa fim amandoi trecuti. ... (vezi toată discuția)