Buna ziua !Am o firma din 1991 ,am avut activitate pana in martie 2008,dim martie 2008 nu m ai am activitate dar nici n-am suspendat activitatea pentru ca nu pot,actionari sunt mama si tatal meu, care cel din urma a decedat, la 31.12.2008
cifra de afaceri este de 27.861 dar n-am platit impozit pentru ca am avut pierdere in anii precedenti,nu am schimbat nici codul CAEN,in iunie 2009 am platit forfetar in suma de 367 lei,si nu stiu daca mai platesc forfetarul acum,sau ce este de facut.
Va multumesc si as vrea un raspuns rapid,multumesc frumos
Buna ziua !
In conformitate cu legislatia in vigoare, veti plati impozitul forfetar. Pentru a nu- l mai plati in continuare, mama dumneavoastra impreuna cu mostenitorii defunctului tata( copiii)trbuie sa solicitati suspendarea activitatii. In acest sens emiteti o hotarare prin care stabiliti suspendarea activitatii firmei, o semnati si datati la care anexati si copie a certificatului de deces. Cu acestea va prezentati la Oficiul registrului comertului unde firma este inregistrata.
Cu stima !
Atata timp cat societatea nu intra in faliment trebuie sa platiti impozitul forfetar deoarece acesta se calculeaza dupa activitatea din anul precedent.
ORC nu are nici o competenta pe linia controlului fiscal. Controlul fiscal este de competenta ANAF, politie economica. Puteti sa va duceti cu incredere acolo.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Declaratii
babaangi
Buna ziua!
Sunt asociat unic la o societate comerciala (SRL) infiintata in anul 2006 si pana in prezent nu am avut activitate.
Pana la finele anului 2008 am ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.