Am pierdut un teren în instanță, dar noul proprietar nu l-a trecut pe numele lui la Impozite și taxe, prin urmare plătesc în continuare impozit. Ce se poate face în acest caz?
Parintii mei au mostenit un teren de la un unchi de al tatalui, terenul a fost inscris in primarie din 1997 pe numele unchiului, dupa moartea acestuia au intrat parintii in posesie printr-un certificat de legatar. Terenul fiind dat in arenda, ei au luat an de an productia de pe teren... Pana in anul 2012, atunci surprinzator a venit persoana care il muncea foarte revoltata ca noi am cules productia... Dupa cercetari am descoperit ca productia a fost luata de secretarul primariei.. care la randul sau a afirmat ca el detine terenul din 2002 si mai mult la si intabulat, binenteles pe numele unei surori. Am deschis un proces in acest sens, l-am pierdut binenteles, am facut apel, am pierdut, s-a dat sentinta definitiva si irevocabila.. Intrebarea mea este unde a fost el in acesti 10 ani, cum a reusit sa intabuleze acel teren desi parinti au trecut la primarie in rol acel teren iar sora secretarului nici in momentul de fata nu figureaza in primarie? desi a castigat in instanta pe "buna credinta"(zic ei) dupa 2 ani de la decizia data in instanta ei nu si-au inscris acel teren pe numele lor, si parinti mei platesc in continuare impozitu.. Ce se poate face in acest caz? Va multumesc anticipat!
Teoretic, pentru a putea fi intabulat terenul, pe langa hotararea judecatoreasca, proprietarul ar fi trebui sa depuna la OCPI si un certificat fiscal pe numele sau care sa ateste faptul ca are terenul inregistrat in rolul fiscal si taxele si impozitele achitate la zi.
Cand intrebati ce se poate face in acest caz, la ce finalitate va ganditi? Ce se poate face pentru a nu mai plati impozitul pe teren? Puteti merge la OCPI si sa cereti o copie conforma cu originalul aflat in arhiva OCPI pe care sa o depuneti apoi la Primarie si sa solicitati radierea terenului din rolul fiscal al parintilor.
nu vreau sa renunt la teren.. pentru ca este unu cu o valoare destul de mare. tocmai de aia au si facut cei din primarie ce au facut... in 2002 unchiul tatalui traia, el ne avand nici un copil.. cei din primarie s-au bazat ca nu va mai avea cine sa se lupte pentru el.. Pe mine ma doare ca se vede foarte clar ca s-au facut foarte multe ilegalitati si nimeni nu poate lua nici o masura.. cel putin pana in momentul de fata...
Pai, din moment ce exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila care atesta dreptul de proprietate al altei persoane, nu se pune problema ca nu vreti sa renuntati la teren ci ca vreti sa castigati terenul. Nu stiu cat va ajuta faptul ca imobilul este in continuare inregistrat in alt rol fiscal decat al proprietarului.
Puteti incerca sa atacati in instanta incheierea de intabulare a dreptului de proprietate emisa de OCPI (cred ca atunci cartea funciara era tinuta de Judecatorie totusi) pe motivul ca documentatia de intabulare a fost incompleta, fiind lipsa certificatul fiscal. Intai trebuie sa verificati daca in 2002 era obligatorie prezentarea unui certificat fiscal la momentul intabularii. Nu va sfatuiesc sa faceti asta, totusi, pentru ca, conform art 931 NCC, deja ar fi intervenit uzucapiunea tabulara.