avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am pierdut un teren în instanță, dar noul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am pierdut un teren în instanță, dar noul proprietar nu l-a trecut pe numele lui la Impozite și taxe, prin urmare plătesc în continuare impozit. Ce se poate face în acest caz?

Parintii mei au mostenit un teren de la un unchi de al tatalui, terenul a fost inscris in primarie din 1997 pe numele unchiului, dupa moartea acestuia au intrat parintii in posesie printr-un certificat de legatar. Terenul fiind dat in arenda, ei au luat an de an productia de pe teren... Pana in anul 2012, atunci surprinzator a venit persoana care il muncea foarte revoltata ca noi am cules productia... Dupa cercetari am descoperit ca productia a fost luata de secretarul primariei.. care la randul sau a afirmat ca el detine terenul din 2002 si mai mult la si intabulat, binenteles pe numele unei surori. Am deschis un proces in acest sens, l-am pierdut binenteles, am facut apel, am pierdut, s-a dat sentinta definitiva si irevocabila.. Intrebarea mea este unde a fost el in acesti 10 ani, cum a reusit sa intabuleze acel teren desi parinti au trecut la primarie in rol acel teren iar sora secretarului nici in momentul de fata nu figureaza in primarie? desi a castigat in instanta pe "buna credinta"(zic ei) dupa 2 ani de la decizia data in instanta ei nu si-au inscris acel teren pe numele lor, si parinti mei platesc in continuare impozitu.. Ce se poate face in acest caz? Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: vasi2007 , utilizator 07:45, 30 Martie 2018
sa inteleg ca eu trebuie teoretic sa renunt? iar cei din primarie sa se bucure ca au scapat de noi? asa usor? de ce nu se i-a in calcul ca noi din 2002 de cand zice nea secretarul ca detine terenul pana in 2012 nu am fost deranjati de nimeni, si nu am fost informati ca exista un alt proprietar?

Daca aveti o hotarare definitiva si irevocabila prin care ati pierdut,nu aveti altceva decat sa renuntati,asta trebuie sa intelegeti si teoretic si practic.
Mai am o nedumerire... In proces paratii au fost consiliul local si sora domnului secretar al primariei, consiliul a fost reprezentat de avocatul primarie nimic in neregula (zic eu) iar sora domnului secretar de avocatul colaborator al acestuia. este legal asa ceva?
In conditiile in care ambele parti - Primaria si sora - au avut calitatea de parati nu cred ca este nici o prblema de natura legala sau deontologica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reînscriere certificat de moștenitor în cf vidoqc vidoqc In 2011 am înscris un Certificat de Moștenitor în CF Bistrița și mi-am întabulat dreptul de proprietate. (Atenție, nu am avut TITLU de ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate CRISTIMAR39 CRISTIMAR39 Buna ziua.Ma numesc zaharia cristina-maria,sunt casatorita din anul 1997,iar din anul 1998 platesc la primarie rol pe numele sotului zaharia constantin.Anul ... (vezi toată discuția)
Vanzare terenuri fara acte legale mirceapetre mirceapetre Un prieten a cumaprat prin NOTAR un teren pentru care a platit o suma foarte mare, care s-a dovedit ulterior ca actele nu sunt legale, adica terenul nu este ... (vezi toată discuția)