avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Votul, intre utopia doctrinara si interesul real al ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Votul, intre utopia doctrinara si interesul real al votantului

Ce luam in considerare cand votam, daca votam?
Doctrina utopica, imaginea liderilor de partid, interesul nostru individual sau ce altceva?

Eu sunt linistit dpdv al votului. Repet ce am mai scris: nu ma agit pt turul I, chiar daca cel votat de mine nu va trece in turul II. Pt turul doi mi- e cat se poate de clar. Hai sa fim putin lucizi si sa ne dam seama ca sunt acceptabili contracandidatii. Asteptati sa gasiti un sfant? Sarcozi, Berlusconi, ex presedintele Bush, etc., vi se par personaje cu care sa se mandreasca natia? Ai nostri mi se par chiar mult mai rezonabili.
Mi- e frica doar ca nu reusim sa scapam de pericolul Basescu. Greu sa rezisti unei asemenea agresivitati si unor metode persuasive atat de bine folosite.
marius cioca a scris:

Mi- e frica doar ca nu reusim sa scapam de pericolul Basescu. Greu sa rezisti unei asemenea agresivitati si unor metode persuasive atat de bine folosite.

Sunt de aceeasi parere, cu exceptia fricii pe care nu prea conteaza daca o simt sau nu.
Pana si sloganul electoral pe care-l are il percep ca pe o amenintare. Si din nou intorc capul si privesc oriunde in alta parte decat spre actualul Presedinte al Romaniei.

Gabriela Pintea
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Sunt intr-u totul de acord cu doamna Gabriela Pintea si totusi..Iata cum rationez.
Geoana e foarte aproape de el...Antonescu ceva mai departe.
Sa zicem ca in turul 2 (speram ca nu va fura chiar asa de mult incit sa iasa din primul tur si nici nu recurge la vreun siretlic gen "plins pe umerii lui Stolo " sau numirea lui Klaus Johannis ca premier ca sa-si atraga simpatii) iese Traian Basescu si Antonescu.
Este cit se poate de firesc ca votantii celuilat candidat sa voteze impotriva lui in turul 2 si sa iasa Antonescu (sau Geoana).
E corect rationamentul ?

Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
freeanifer, utilizator
Sper sa fie corect.
Eu cred ca este nevoie de o schimbare , pentru ca societatea romaneasca s-a schimbat iar Traian Basescu nu s-a adaptat !
Faptul ca actualii candidati sunt asa cum sunt arata ca este nevoie de o schimbare in clasa politica .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu cine votati ? Costinel Burca Costinel Burca Pentru ca topicul cu cine ati votat a fost admis , inseamna ca si topicul cu cine votati este permis . ... (vezi toată discuția)
Unde fugim de alegerile astea? Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Doamne, de ce m-ai pedepsit sa ma nasc in Romania? La 20 de ani de la caderea ceausismului astept cu interes caderea basescismului, am ajuns sa-l vad pe ... (vezi toată discuția)
Cu cine ati votat? lilicrin lilicrin Stiu ca votul este secret, dar haideti sa facem un mic sondaj si o adunare sa vedem, dupa parerea forumului AvocatNet, cine ne va fi presedinte in urmatorii 5 ... (vezi toată discuția)