avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de donatie/vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de donatie/vanzare-cumparare

Buna ziua,
Contract de donatie si contract de vanzare/cumparare pe acelasi imobil, nu se poate face intabulare. Va rog asistenta juridica!
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2018
Alexandrescudan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandrescudan , utilizator 14:31, 28 Martie 2018
Stimata Doamna,

Eu nu caut un vinovat, caut sa rezolv speta! In acel moment am uitat de contractul de donatie insa ma gandesc ca doamna notar putea sa vizualizeze acest aspect in arhivele electronice si sa ma informeze ca sa urmez procedura juridica corespunzatoare.

Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2018
Alexandrescudan, utilizator
In arhivele electronice din 1993? In 1993 inca se dactilografiau actele. Bun, si care este problema ca dreptul de proprietate a fost transmis prin donatie si nu prin vanzare? De ce nu se poate intabula contractul de donatie?
Nu exista arhive electronice.
In 1992 si 1993 era Notariatul de Stat.
Nu exista Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, nu se intocmea documentatie cadastrala pentru incheierea actelor de vanzare cumparare sau de donatie si implicit actele nu erau intabulate, ci transcrise.
Mai pe romaneste, acum, in 2018, la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara nu exista o evidenta a actelor incheiate in 1992-1993.
Singura evidenta este la Arhiva Camerei Notarilor publici, unde, daca nu stii despe existenta actului respectiv, nu-ti da prin cap sa intrebi, cum a fost si situatia notarului
Interesant e cum de ati putut uita dvs de la un an la altul ce acte ati facut.
Tind sa cred, ca cineva v-a dezinformat ca vanzarea e mai sigura si ati refacut actul un an mai tarziu.
Exact aceasta a fost si impresia mea. S-a facut donatia, apoi s-a constatat ca ea ar putea fi atacata de o alta persoana a carei relatie cu utilizatorul inca nu a fost mentionata, prin urmare la scurt timp s-a facut si o vanzare pentru acelasi imobil.
Cauza de revocare a acelei donatii inca persista, motiv pentru care se doreste inlocuirea actului de donatie cu cel de vanzare.
Cumva survenienta de copil prevazuta de art 829 al vechiului cod civil?
Cum spuneam este doar o impresie, rog utilizatorul sa ma corecteze daca gresesc.
Nu exista alti mostenitori, doar subsemnatul!

Alte discuții în legătură

Pierdut acte apartament Codrin83 Codrin83 Buna ziua,parintii mei au pierdut toate actele de la apartament cand s-au mutat si nu mai detin nici macar o copie a acestora.Este vorba de un contract de ... (vezi toată discuția)
Fosta imobiliara ra amalia2ro amalia2ro Buna ziua, Este prima oara cand scriu in acest forum, dar va citesc de mult timp si in primul rand vreau sa va spun ca apreciez foarte mult raspunsurile ... (vezi toată discuția)
Intabulare teoyorga teoyorga Care sunt pasii de urmat pentru intabularea unui apartament, la bloc, cumparat de la ICRAL in anul 1993( cadastrul este facut) ? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)