avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenirea la munca din concediu de crestere a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenirea la munca din concediu de crestere a copilului.

Mai am putin si ma intorc la munca din concediul de crestere a copilului si nu stiu la ce sa ma astept din partea angajatorului.Se poate sa ma concedieze pe motiv ca se desfinteaza postul pe care am fost angajata?Este obligat sau nu sa imi asigure postul? Pe ce perioada?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 14:16, 26 Octombrie 2009
Angajatorul poate sa desfiinteze postul pe care il ocupati.
Mentiunea este ca aceasta desfiintare trebuie sa se faca din motive ce nu tin de persoana dvs (adica cf. art. 65 (1) din Codul muncii).

Angajatorul este obligat prin lege sa va dea acelasi loc de munca avut anterior intrarii in concediul de crestere copil. Dar daca motivele economico-financiare nu-i mai permit poate dispune concedierea.

Angajatorul va poate inainta un preaviz de 20 zile lucratoare (obligatoriu, de altfel, in acest caz), pe perioada caruia aveti dreptul sa lucrati numai 4 ore/zi dar sa fiti platita norma intreaga. De asemenea, mai trebuie sa va achite toate drepturile la zi precum si un salariu compensatoriu cf art. 78 (1) din CCMUN.
Voika a scris:

...............Este obligat sau nu sa imi asigure postul? Pe ce perioada?

Angajatorul nu va poate concedia timp de 6 luni pe motiv de necorespundere profesionala.
Cu alte cuvinte, va poate concedia din orice alte motive, mai putin necorespundere profesionala.
Cele 6 luni mentionate de colega nikol se considera perioada de readaptare la munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate crysstyna_84 crysstyna_84 BUNA ZIUA AM SI EU O PROBLEMA , SUNT IN CONCEDIU DE MATERNITATE , COPILUL ARE 8 LUNI SI AS FI VRUT SA MA INTORC LA SERVICIU DAR PROBLEMA ESTE CA PATRONUL NU ... (vezi toată discuția)
Dupa concediu crestere copil Anacrsitina Anacrsitina Dupa revenire din concediu crestere copil pana la 2 ani,al unui salariat, angajatorul are o perioada de \" gratie\" obligatorie in care trebuie sa mentina ... (vezi toată discuția)
Obligatii angajator - intoarcere din concediu de crestere copil nicebebe nicebebe Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma lamuriti si pe mine. Sunt in concediu de crestere copil din martie 2009. De cam 6 luni sunt presata in continuu de ... (vezi toată discuția)