avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa firma cu capital strain
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa firma cu capital strain

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri.

O companie germana detine 80% din actiunile unei firme romanesti, srl. Firma romaneasca are datorii importante, astfel asociatul, firma germana doreste sa deschida procedura insolventei.
Exista vreo obligatie de deschidere a procedurii insolventei si cine are aceasta obligatie?
In acest caz cine va suporta datoriile firmei romanesti? Firma germana poate fi obligata la suportarea pierderilor? Daca da in ce procent? 80%?
Exista vreo obligatie de solutionare a pierderilor inainte de lichidarea societatii?
Va multumesc pentru ajutor.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Alexandruhorea , utilizator 19:02, 29 Martie 2018
Ma poate cineva ajuta cu textul Ordinului preşedintelui Agenţiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 515/2016 privind procedura de declansarea insolventei la initiativaa organului fiscal?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ssrl cu datorii la finante tory74 tory74 am un srl cu datorie la finante de16000 lei as vrea sa inchid srl fara sa mai platesc datoria se poate si cum se procedeaza se poate ocupa contabilul de toare (vezi toată discuția)
Faliment ContSters69698 ContSters69698 Daca sunt asociat la un S.R.L., si firma are datorii de 70000 RON la un furnizor, dar nu are datorii la stat, firma furnizoare poate declansa ... (vezi toată discuția)
Ce pot face fostii angajati ai unei firme intrate in insolventa daca mai au salarii de recuperat ? Silviaf Silviaf Buna ziua, Am si eu nevoie de ajutorul dvs. Suntem mai multi fosti angajati ai unei companii care a am demisionat inainte de a intra firma in insolventa(in ... (vezi toată discuția)