si eu sunt curios ce raspunsuri primiti ? codul familei spune despre bunurile proprii dar din cate stiu eu nu spune nimik de datorii. Ce te faci daca sotul (ia) in loc sa vina si el cu ce va bunurii vine cu o datorie si in caz de neplata a acesteia la ce este obligat celalalt sot ?
Oare ar trebui introdus ca inainte de casatorie sa faci si o verificare la Biroul de credite sau Centrala riscurilor bancare , eu acum glumesc dar este destul de serioasa problema ce te faci daca este inscris pe acolo si din cauza unuia dintre soti nu poti solicita un credit ? inca nu sunt casatorit dar ma-ti pus pe ganduri cu acest msg
Din cate stiu, X are asigurare de viata incheiata cu banca atunci cand a obtinut creditul.
Iar bunuri de dinainte de casatorie nu exista pe numele lui, ci numai bunuri achizitionate in timpul casatoriei, deci bunuri comune.
Inteleg ca daca X decedeaza, sotul supravietuitor si mostenitorii sunt obligati la plata ratelor care ar ramane, doar daca accepta sa devina mostenitorii defunctului? Asta inseamna ca exista posibilitatea sa fie refuzata mostenirea, dar presupun ca se poate realiza numai in anumite conditii, nu?
Iar daca X divorteaza si refuza sa plateasca ratele, revine celuilalt sot obligativitatea de a plati, chiar daca creditul a fost facut inainte de casatorie si nu are coplatitor?
Inteleg ca daca X decedeaza, sotul supravietuitor si mostenitorii sunt obligati la plata ratelor care ar ramane, doar daca accepta sa devina mostenitorii defunctului? Asta inseamna ca exista posibilitatea sa fie refuzata mostenirea, dar presupun ca se poate realiza numai in anumite conditii, nu?
~ final discuție ~