avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... platesc spitalizare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

platesc spitalizare?

Buna ziua,

as dori sa stiu ce se poate face in cazul tatalui meu caruia i s-a facut lichidarea l-a locul de munca incepand cu data de 01.10. 2009,mentionez ca nu si-a primit ultimul salariu si nici cartea de munca pentru a putea intra in somaj iar acum,din pacate, este bolnav si necesita internare. ce se va intampla va trebui sa plateasca spitalizarea?va multumesc!
Cel mai recent răspuns: miky3110 , utilizator 16:53, 26 Octombrie 2009
Cartea de munca trebuie sa o primeasca in termen de 30 de zile de la data incetarii contractului individual de munca.
Salariul cuvenit trebuie achitat de angajator la data la care se platesc salariile in respectiva societate.
1. Cereti de la societate adeverinta pentru spital. In ea sa se mentioneze ca s-a retinut si virat contributia de sanatate si cea ptr. concedii medicale in perioada ..(de la angajare si pana la data de 01.10.2009), cand i s-a desfacut contractul de munca.
Inca 3 luni de la data incetarii contractului de munca mai poate beneficia de asistenta medicala.
Daca incepe sa primesca indemnizatie de somaj va fi asigurat in baza legii.

2. Carnetul de munca, adeverinta cu stagiul pe ultimele 12 luni pentru somaj, fisa fiscala pe anul 2008, trebuie sa le primeasca de la societate. Poate solicita urgentarea lucrarii, pentru a putea depune la ANOFM actele in termen de 30 de zile, astfel beneficiind de indemnizatie de la data plecarii din societate;

3. Salariul, suma compensatorie, concediul de odihna neefectuat, se platesc de obicei dupa intocmirea statului de plata(la data platii salariilor pe luna septembrie, in cazul Dvoastra).
in conformitate cu prevederile Ordin nr. 903/2007 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind stabilirea documentelor justificative pentru dobandirea calitatii de asigurat....prezenta adeverinta are o perioada de valabilitate de 3 luni de la data emiterii

Solicitati adev de sanatate de la locul de munca.
multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de somaj peugen68 peugen68 Buna ziua, am o mare problema. Din data de 25 martie sunt in concediu medical fiind internata si operata. Pe data de 31 martie mi-a expirat contractul ... (vezi toată discuția)
Concediere in timpul concediului de crestere copil burlanraduionut burlanraduionut Buna ziua. Am si eu cateva intrebari prin care sper sa lamuresc situatia de angajat sau neangajat a sotiei. Sotia a intrat in CIC in data de 30.10.2009 si ar ... (vezi toată discuția)
Pasi de urmat pentru somaj 200600 200600 1.Doresc sa dau un somaj 3 angajati si as vrea sa stiu care sant pasii de urmat si cine trebuie sa mearga cu actele (angajatul sau angajatorul ). 2.Ii mai pot ... (vezi toată discuția)