avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Punctaj lunar pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Punctaj lunar pensie

Buna ziua, as avea o intrebare legata de modul cum se calculeaza punctajul lunar realizat . Sunt in pensie de invaliditate si am cerut de la Casa de Pensii un buletin de calcul.
Eu am inteles ca se calculeaza in felul urmator: salariul brut impartit la salariul mediu lunar din luna respectiva. Conform buletinului respectiv de calcul, pana an anul 2007 inclusiv, s-a calculat exact asa. Din 2008 mai departe nu imi mai da calculul, de ex in loc de un punctaj de 1,5 apare un punctaj de 1,3. S-a schimbat modul de calcul din 2008 mai departe? Nu se ia in calcul tot salariul brut? Pe buletinul de calcul nu apare exact calculul ci doar o insiruire consecuiva cu salariul, salariul mediu si punctajul si nu imi dau seama cum au calculat.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:05, 29 Martie 2018
punctaj lunar - numărul de puncte realizat de asigurat într-o lună, calculat prin raportarea câștigului salarial brut lunar sau, după caz, a venitului lunar asigurat, care a constituit baza de calcul al contribuției de asigurări sociale, la câștigul salarial mediu brut din luna respectivă, comunicat de Institutul Național de Statistică.
Multumesc pentru raspuns. Asta stiam si eu dar nu am inteles daca s-a schimbat ceva din anul 2008 mai departe. De ce de ex luna ianuarie 2013, la un salariu brut de 3800 lei, salariu mediu de 2138 lei, ar fi trebuit sa am un punctaj de 1,7774 dar conform buletinului de calcul am un punctaj de 1,55022. Ati putea sa imi spuneti unde este gresit. Am calculat eu gresit? Presupun ca la Casa de Pensii se calculeaza totul automat. Dar nu inteleg ce s-a intamplat. Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca platiti si la pilonul II, atunci de aici apare problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punctajul lunar pentru calculul pensiei, si media pentru calculul concediului medical CristinaCIC CristinaCIC Buna ziua, Am reusit sa obtin de la casa de pensii un teanc de tabele, ca sa verific daca s-au introdus corect veniturile lunare. Nu vreau sa ma refer ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie paulacarmen paulacarmen Ma numesc Mitran Paula Carmen, sunt nascuta pe 8 martie 1953, iar anul acesta m-am pensionat la limita de varsta, avand o vechime de 25 de ani in domeniul ... (vezi toată discuția)
Pensii ; punctajul lunar ; baza de calcul a contributiei de asigurari sociale badeadan badeadan Am vazut ca la calc. puncajului lunar se ia cand venitul salarial brut cand venitul lunar asigurat (baza de calcul a contrib. de asig. soc.).Art 96 din lg. ... (vezi toată discuția)