Buna seara . Sunt căsătorită de 1 an in romania dar locuiesc cu soțul meu în Germania și avem un bebeluș de aproape 9 luni nascut in Germania . Eu vreau sa divortez ptr ca nu ne mai înțelegem si mai ales nu se ocupa deloc de copil în sensul sa stea si el cu el sa se joace sau pur si simplu sa l vada crescând . .. prefera sa faca multe alte lucruri ( sa stea cu familia lui, Sa se joace la computer sa stea pe telefon cu pretextul că el munceste si timpul lui liber trebuie să si l petreacă cum vrea el fara responsabilitati) , cat si despre mine la fel .. nu exista comunicare.. Si nu cred ca a existat vreodată ! Marea mea intrebare este : imi poate lua copilul daca divorțam?? Precizez ca eu nu am un loc de munca si nici macar nu mi pot permite o locuinta plus ca nu am posibilitatea sa ma duc sa ma interesez daca exista vreun ajutor ptr ca stau la 15 km de oraș și nu este nici un mijloc de transport cat despre faptul de a suna de ă ma interesa .. nu vb aproape deloc limba germană . Va rog mult ajutati ma cu un raspuns. Va multumesc anticipat
Daca situatia sta in felul descris de dvs., daca divortati nu aveti venituri, locuinta, asa ca nu aveti din ce va intretine. Cred ca ar trebui sa veniti in tara .Daca alegeti sa ramaneti in Germania , puteti deschide proces de divort in Romania, prin procura data unui avocat , dar avand in vedere domiciliul minorului , instanta romana nu se poate pronunta si asupra domiciliului si custodiei copilului , doar instantele din Germania.In Romania veti obtine doar divortul. Puteti solutiona toate problemele doar daca va mutati in Romania cu copilul , sau daca veti incheia un acord cu sotul dvs.
Nu am nici domiciliu în România.. nu pot veni ptr ca la fel risc sa pot pierde copilul .. el are casa cu cauza din partea părinților lui în schimb eu nu am nimic .. cat despre custodia copilului m a amenințat deja va va lupta cu toate armele ptr copil