avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problemă cu încheierea unui contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problemă cu încheierea unui contract de întreținere: pământul de sub bloc nu este întabulat. Cum se poate rezolva?

O prietena intampina o problema deosebita:doreste sa ia in intretinere o batrana care ii este vecina,deoarece copiii acesteia nu-i poarta de grija.Batrana e diagnosticata cu Alzeimer dar in urma evaluarii i s-a spus ca e capabila sa semneze un contract de intretinere.Insa problema e ca s-au gasit mostenitori asupra pamantului de sub bloc si din aceasta cauza apartamentul batranei nu poate fi intabulat si nu se poate face contractul de intretinere.S-a facut un testament intre cele doua parti dar am inteles ca acesta poate fii atacat de catre copiii batranei.Ce se poate face in acest caz?Se poate rezolva ceva prin Instanta sau e ceva de facut?Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AlinaMary , utilizator 00:10, 30 Martie 2018
Ati vorbit cu notarul?
Si contractul de intretinere poate fi desfiintat mai ales ca doamna sufera de Alzheimer. nu prea e nimic de facut. Contractul de intretinere presupune si ca imobilul sa fie intabulat.
Contractul poate fi desfiintat numai prin actiune in instanta ptr.lipsa discernamantului la momentul incheierii contractului pe baza de acte medicale.Testamentul poate fi atacat de copiii batranei pe calea unei actiuni in reductiune, daca este incalcata rezerva succesorala a mostenitorilor rezervatari.[Copiii batranei]
Notarul i-a spus ca nu se poate face contractul de intretinere pt ca nu e intabulat.Intabularea nu se poate face pt ca sunt ceva incurcaturi cu terenul pe care e construit blocul,se pare ca s-ar fi gasit mostenitori pe acest teren.Mostenitorii sunt morti dar sunt mai multi urmasi.Prietena mea a fost sfatuita sa inceapa un proces,care ar costa 10000lei cu siguranta daca numai apar si alte cheltuieli.Se merita sa inceapa un astfel de proces sau doar arunca banii degeaba.E vreo sansa sa se rezolve ceva?
Domnul avocat Dan Popescu nu inteleg termenii descrisi in legatura cu testamentul.Cum poate fii atacat de copiii batranei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere cu uzufruc viagerl la persoana cu inceput de alzheimer AdrianaAdryana AdrianaAdryana Buna ziua, ma intereseaza procedurile prin care as putea incheia un contract de intretinere cu uzufruct viager cu bunica mea (sau alt act care sa nu fie ... (vezi toată discuția)
Obtinere locuinta de la proprietar varstnic cu mostenitori laur2013 laur2013 buna ziua, Sotia mea are o bunica unde a locuit aprox. 18 ani, dupa ce ne-am cunoscut sa mutat la mine, iar bunica ramanand singura, bunica sta la parter iar ... (vezi toată discuția)
Ingrijire persoana varstnica ardeleanu100 ardeleanu100 Daca se poate sa ma ajutati si pe mine (am tot cautat pe forum dar nu am reusit sa ma lamuresc ) Sotia are o matusa (sora cu soacra ) , 76-77 ani care vrea sa ... (vezi toată discuția)