avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Se poate obține Pensia Minim Garantată fara a fi ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Se poate obține Pensia Minim Garantată fara a fi lucrat deloc?

Buna ziua! Am o cunoștință, care soacra lui nu a lucrat deloc, as vrea sa stiu daca poate beneficia de Pensia Minim Garantată,iar dacă da, în ce condiții? Care sunt pașii pentru aceste demersuri?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:16, 29 Martie 2018
Nu.
Doar ca pensie de urmas.
A fost casatorita ?
Cati ani ?
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2018
Carp Mircea, utilizator
Indemnizația socială pentru pensionari, așa cum e definită în OUG nr. 6/2009, se acordă astfel încât orice pensionar care are o pensie sub nivelul minim să primească cel puțin această valoare.
www.avocatnet.ro/articol_468...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat este minimul pentru pensia de urmas a copiilor cri1sebi cri1sebi buna ziua,as dori sa aflu daca exista un minim pentru pensia de urmas, am primit decizia azi pentru 3 copii minori de 254 de copil (vezi toată discuția)
Pensia sociala minim garantata Patricia26andra Patricia26andra Bună ziua. Va rog sa îmi spuneți dacă soacra mea, care are deja vârstă de pensionare dar stagiu de cotizare sub 10 ani poate beneficia de pensia sociala ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata - caz de dizabilitate - handicap preexistent tarabuzan tarabuzan Bun gasit. Sunt nascut in decembrie 1976, angajat din mai 2006, fara intreruperi, cu salariu minim pe economie. Am o dizabilitate – grad 2, accentuat, din ... (vezi toată discuția)