avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinta ca a lucrat in grupa 1 de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta ca a lucrat in grupa 1 de munca

Buna ziua!
Am o intrebare la dvs. Cine este abilitat sa-mi dea o adeverinta cum ca am lucrat in grupa 1 de munca la o anumita intreprindere?
Intreprinderea in cauza s-a desfiintat. Documentele sunt la Arhivele nationale ale Municipiului. De la arhive mi-au dat o decizie din care reiese ca toti angajatii din aceasta intreprindere au beneficiat de grupa1 de munca. Conform cartii de munca reiese ca am lucrat acolo 2 ani jumate, dar de la arhive mi s-a zis ca nu au un tabel nominal cu toti salariatii si de aceea nu pot sa-mi dea adeverinta,ca nu stau ei sa verifice cartea de munca . Mi-au dat decat decizia. Ce as putea sa fac in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: cucuruzu , utilizator 16:29, 27 Octombrie 2009
Am vorbit cu Directorul de la Arhive Teleorman si acesta mi-a zis ca ei nu elibereaza adeverinte (legea 16/1996) si ca singura solutie este sa actionez in instanta casa de pensii si ca mai multi au rezolvat astfel aceasta problema. Se pare ca este inca un vid legislativ, din pacate iar pe banii nostri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie - grupa 1 - pe cine sa dau in judecata? cucuruzu cucuruzu Buna ziua! Problema sta in felul urmator: Tatal meu a lucrat 2 ani cu grupa 1 de munca la o intreprindere care acum este desfiintata si arhiva ei este acum ... (vezi toată discuția)
Recunosterea unui drept Statescu Statescu Buna ziua! Dupa 1990, s-a acordat gr. a-II-a de munca, printr-un ordin al ministrului muncii. Salariatii prezenti la intreprinderea la care am lucrat inainte ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie de pensionare Lucian Filipoaia Lucian Filipoaia Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu un sfat, referitor la urmatoarea problema : O persoana(barbat) a depus dosarul de pensionare la varsta de 60 de ani, ... (vezi toată discuția)