avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fără plată pentru îngrijirea copilului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fără plată pentru îngrijirea copilului mai mare de doi ani

Este posibilă obținerea unui concediu fără plată pentru îngrijirea copilului, după ce acesta a împlinit doi ani (sau o altă formă de suspendare temporară a activității, la cererea angajatului)? Precizez că nu este vorba despre un copil cu handicap.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:01, 29 Martie 2018
art.153 C.mun.
(1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.
(2) Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Prin urmare , verificati in contractul colectiv de muncă aplicabil sau in regulamentul intern al angajatorului care este durata maxima a CFP care vi se poate acorda .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata Alina 2778 Alina 2778 Cat timp imi pot lua concediu fara plata si ce se intampla cu contractul de munca dupa ce expiră perioada de concediul fara plata? (vezi toată discuția)
Concediu fara plata marina_s marina_s Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cate zile pe an are dreptul un angajat la concediu fara plata? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Concediu fara plata dupa ccc lhilda lhilda Salariata vrea sa intre in concediu fara plata dupa ccc. Studiind OUG 111/2010 , am aflat ca art 6 , care reglementa acest lucru a fost abrogata. Nu avem ... (vezi toată discuția)