Buna ziua , am divortat de sotia mea , moment in care ea mi-a cedat partea ei de casa la notariat , pe care o cumparam in rate impreuna , cu conditia sa o las sa stea cu copiii nostri pana la majorat in casa , casa fiind in rate . Intre timp , ne-am impacat si ne-am recasatorit , Cand terminam de platit casa , daca titlul de proprietate este si pe mine si pe sotia mea , deci pe amandoi , ce valoare legala mai are actul prin care ea mi-a cedat partea ei de locuinta la divort , daca ne-am recasatorit din nou unul cu altul ? Multumesc .
Titlul de proprietate nu mai este pe numele ambilor de vreme ce v a cedat partea ei la notariat.
Proprietari sunteti chiar din momentul incheierii contractului, chiar daca mai achitati rate in anii urmatori. Daca nu era asa nu v ar fi putut ceda partea ei.
Actul prin care v a cedat partea ei este legal si perfect valabil la acest moment. Daca doriti sa fiti din nou coproprietari va trebui ca dvs sa ii vindeti 1/2.
E greu sa ii vanda in timpul casatoriei. Sotia ar trebui sa faca dovada ca banii din care plateste pretul reprezinta bun comun. Ca varianta puteti sa ii donati sotiei cu mentiunea ca un contract de donatie incheiat intre soti este revocabil oricand in timpul casatoriei.
Trebuie sa intelegeti ca in momentul de fata, actul de proprietate asupra casei este, contractul de partaj (daca asta ati facut dupa incheierea casatoriei) daca acesta a fost incheiat dupa 2011 sau contractul initial impreuna cu actul de partaj, daca partajul a fost incheiat inainte de 2011. Oricum ar fi, proprietar, conform actelor de proprietate, sunteti doar dvs chiar daca pe contractul initial aparea si sotia.