avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentară și divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentară și divorț

Buna seara, situația pe scurt: ea româncă, el sârb, căsătoriți in Romania, copil născut în România. De 2 ani stabiliți în Spania, ea muncește cu contract acolo, el a plecat pe vas de croazieră. Copilul la ea. El a revenit în concediu si vrea sa divorteze repede. În Spania, la consulat, s a documentat si zice ca se poate . Si spune că îi poate oferi 350 euro pensie desi câștigă peste 2000. Vrea divorț pe repede înainte si fara tribunal. Si sa renunte la drepturile lui parintesti. Ce e de făcut, cum sa procedeze ea?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:54, 31 Martie 2018
Sa accepte daca vrea sau sa nu accepte daca nu vrea, e simplu.
De renuntat la drepturile parintesti nu se poate, oricat si-ar dori omul sa fie de liber.
Pensie, se poate sa nu obtina mai mult in instanta, dupa legea romana ar putea obtine maxim 500, insa mare parte din bani e diurna, asa ca risca sa obtina si mai putin de 350. E de preferat sa se inteleaga si sa divorteze amiabil.
Buna ziua, salariul lui este salariu fix trecut pe contract, nu este de n euro+tips. Si da, ea este de acord cu divorțul. Însă există vreun mod pt a avea certitudinea că el ii va plăti pensia de întreținere a copilului? Iar daca nu o va face, care sunt procedurile ce le are de urmat?
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2018
Tatiana Ele, utilizator
Certitudine nu o sa aiba oriunde si oricum ar divorta. insa poate executa silit acea conventie privind pensia.
Pot divorta si prin acord in instanta, avand o hotarare privind pensia, ii poate face si plangere peala pt abandon, cu conventia, nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Mia4 Mia4 Cum se stabileste pensia alimentara lunara,daca are contracte de munca sezoniere,cu sediul in Europa?(anual pe vase de croaziera...7-9 luni ).multumesc! (vezi toată discuția)
Cum pot ataca in instanta o hotarare judecatoreasca din romania, eu locuind in spania alexia2006 alexia2006 Buna ziua Locuiesc in Spania de mai multi ani, impreuna cu fiul meu. Acum 2 ani, am hotarat sa ma despart de fostul meu sot, asa ca am intentat proces de ... (vezi toată discuția)
Care sunt sansele sa raman eu cu fetita dupa divort? Macrimarius Macrimarius Ma numesc Marius si sunt plecat in Spania unde muncesc de 6 luni timp in care sotia mea a decis ca vrea sa divorteze insa nu a inaintat nici o actiune de ... (vezi toată discuția)