avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajari ilegale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajari ilegale

Buna ziua,

Domnilor avocati,

Va rog foarte mult sa-mi raspundeti la cateva intrebari de natura teoretica privind articolul din acest link al Monitorului de Suceava, invat pentru Drept si m-ar ajuta enorm. Am unele nedumeriri.

[ link extern ]

Referitor la acest paragraf ,,În mod firesc, actuala conducere a CJP Suceava trebuie să facă şi toate demersurile pentru a recupera de la Paul Crăciun sumele de bani pe care acesta le-a încasat în toată perioada în care a fost angajatul instituţiei.” am unele intrebari:

Intr-adevar persoana a fost angajata ilegal dar munca lui exista, a fost la serviciu, de ce ar trebui sa returneze banii primiti?
In cazul in care banii trebuie returnati in urma carui demers ar fi obligata persoana sa dea banii inapoi? Proces civil/penal?
In cazul in care banii trebuie returnati, cine ar trebui sa plateasca? Persoana angajata ilegal care a incasat sumele sau persoanele care au aranjat ca el sa fie angajat ilegal?

Va multumesc .

Cel mai recent răspuns: overeat , utilizator 14:26, 29 Iulie 2020
Motivul nelegalitatii angajarii care este ?

Cornel Vasile a scris:

Motivul nelegalitatii angajarii care este ?

pai este nelegala angajarea ptr. ca acelui candidat i s-au dictat raspunsurile corecte in timpul examinarii. nu a obtinut postul cu cunostintele lui. dar cine trebuie sa restituie salariile primite de angajat?
In timpul examenului/concursului s-a sesizat comisia de concurs sau conducatorul institutiei?

Concursul a fost anulat dupa organizarea si constatarea acelor fapte la care faceti referire?
a avut loc procesul acum 3 ani, articoul este unde scrie <link extern> din prima postare.
angajatul cu trucuri a primit amenda pentru marturie mincinoasa, probabil n-a vrut sa recunoasca ca i s-a dictat ca la scoala primara. directoarea a primit 9 luni sentinta pentru instigare la oferirea de informatii nepublice bla bla bla si inca o sentina fara legatura cu angajarea asta.
dar nu scrie nimic de restituit salariile tipului caruia i s-a dictat raspunnsul la intrebari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme angajare candidat buna ziua ! va rugam frumos sa ne ... oanaportar oanaportar probleme angajare candidat Buna ziua ! Va rugam frumos sa ne ajutati cu un raspuns. Institutia noastra vrea sa organizeze concurs pentru ocuparea ... (vezi toată discuția)
Contestatie instiintare de plata giogi giogi Buna ziua! in data de 06.01.09 am primit o INSTIINTARE DE PLATA de la CASA JUDETEANA DE PENSTII BRASOV prin care trebuie sa returnez suma de 2664 lei ... (vezi toată discuția)
Poprire ilegala pensie alimentara nelush2103 nelush2103 O fiica a mea pentru care aveam poprire pentru pensie alimentara, implinind 18 ani la data de 28.02.2009 si renuntand la continuarea cursurilor scolare prin ... (vezi toată discuția)