avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am nevoie de răspunsuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am nevoie de răspunsuri

Buna ..numele meu e alexandra am 22 de ani si am 2 copii.am locuit împreună cu concubinul 6 ani .Și acum am decis să pun capăt relației.. motive ar fi destule...consum de alcool .amenințări.. violență.si am luat copii cu mine si m.am mutat în casa părinților mei..el sta la părinți lui.acolo am locuit si eu cu cei doi copii.acum as dori sa stiu unde m.as putea adresa sa fac toate demersurile pentru a încasa eu alocația de stat a minorilor.deoarece el ia alocațiile pentru a si achiziționa alcool si ce mai are el nevoie..unde ar trebui sa merg si pentru a cere sa mi se acorde mie tutela copiilor..Sa nu fiu nevoită in caz ca plec din tara sa cer acordul lui
Cel mai recent răspuns: A R L alex , utilizator 16:12, 30 Martie 2018
1.Vedeţi cu ce puteţi dovedi consumul de alcool al soţului (internări la spitsl pentru dezalcoolizare, martori, suspendat permis conducere auto din cauza alcoolului)
2.Introduceţi acţiune la Judecătorie pentru stabilirea domiciliului copiilor la dvs.(se va face anchetă psihosocială) şi cereţi autoritate părintească unică pe motivul de alcoolism, violenţă domestică, ameninţări.Pentru violenţă şi ameninţări trebuie să aveţi martori şi/sau înregistrări audio-video.
3.Cereţi pein Ordonanţă preşedinţială , tot la Judecătorie, domiciliul copiilor la dvs., se judecă rapid.Cu sentinţa de la Judecătorie (de la Ordonanţă) mergeţi la AJPIS din localitatea dvs. şi cereţi transferarea alocaţiei opiilor de la tată la dvs.
Multumesc frumos pentru raspuns...Da am câteva inregistrari plus ca in decurs de 5 luni a avut suspendat permisul de 2 ori ..acum il are suspendat de tot.

Martonze a scris:

1.Vedeţi cu ce puteţi dovedi consumul de alcool al soţului (internări la spitsl pentru dezalcoolizare, martori, suspendat permis conducere auto din cauza alcoolului)
2.Introduceţi acţiune la Judecătorie pentru stabilirea domiciliului copiilor la dvs.(se va face anchetă psihosocială) şi cereţi autoritate părintească unică pe motivul de alcoolism, violenţă domestică, ameninţări.Pentru violenţă şi ameninţări trebuie să aveţi martori şi/sau înregistrări audio-video.
3.Cereţi pein Ordonanţă preşedinţială , tot la Judecătorie, domiciliul copiilor la dvs., se judecă rapid.Cu sentinţa de la Judecătorie (de la Ordonanţă) mergeţi la AJPIS din localitatea dvs. şi cereţi transferarea alocaţiei opiilor de la tată la dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz psihic - parinte newvendetta25 newvendetta25 Salutare, Am 18 ani, locuiesc cu fratele meu in varsta de 8 ani, mama, tatal si bunica noastra. Problema este abuzul psihic facut de tatal nostru.Obisnuieste ... (vezi toată discuția)
Separare cuplu - ce este de facut ? escape2009 escape2009 Problemele noastre stau in felul urmator : Sotia consuma alcool , la inceput a fost putin si mai usor , de circa 9 ani s-a intetit si a crescut cantitatea de ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului sabrina70 sabrina70 buna ziua.o intrebare: -pe baza consumului de alcool in mod repetat de catre mama minorului, ce sanse are tatal de incredintare a minorului?mentionez ca ... (vezi toată discuția)